INGEN GULLRUTEN: Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth skulle lede prisutdelingen. Foto: Fredrik Arff / TV 2
INGEN GULLRUTEN: Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth skulle lede prisutdelingen. Foto: Fredrik Arff / TV 2

Gullruten avlyses

Som følge av koronaviruset blir det ingen prisutdeling for TV-bransjen i Grieghallen 9. mai. Kåringen er utsatt på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir ingen TV-sendt prisutdeling fra Grieghallen i Bergen 9. mai. Det opplyser Stiftelsen Gullruten i en pressemelding fredag ettermiddag.

Avlysningen skjer som følge av koronaviruset, og gjelder også for Gullrutens Fagpris, som etter planen skulle avholdes 28. april.

− Vi har allerede lagt ned mye arbeid i Gullruten og Fagprisen 2020 og gledet oss til å hylle bransjen, men slik situasjonen er nå, er en avlysning det eneste riktige, sier Åse Kringstad, styreleder i Stiftelsen Gullruten og leder i Virke Produsentforeningen.

Vinnerne kåres

Selv om den opprinnelige datoen i mai avlyses, skal juryeringen av påmeldte bidrag til både Gullruten og Gullrutens fagpris for 2020 likevel gjennomføres – dog uten fysiske møter.

Stiftelsen Gullruten kommer tilbake til når og hvordan årets vinnere skal kunngjøres.

Prisutdelingen er dermed utsatt på ubestemt tid.

Skulle debutere

Årets Gullruten skulle egentlig ledes av Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth. Mens Bonde Tusvik har ledet prisutdelingen fire år på rad, skulle dette bli Hegseths Gullruten-debut.

– Det er synd at årets beste event, Gullruten, må utsettes, men folks liv og helse er mye viktigere. Og hvem vet, kanskje galla-muskelen har bygd seg opp til historiske dimensjoner, når vi en gang er ferdig med denne unntakstilstanden. Men før det eventuelt blir aktuelt: Vaske henda, holde seg frisk og ta vare på alle rundt seg. Det er det som er viktig nå, sier Hegseth til TV 2.

Håper på sending

Bonde Tusvik understreker i sin tilbakemelding til TV 2 at prisutdelingen i første omgang er utsatt, og mener at dette tiltaket er det eneste riktige.

– Helsedugnad er det viktigste nå, så jeg hadde forventet dette, så klart!

Hun har dog et håp om at det blir en Gullruten-sending senere i år.

– Hvem vet, kanskje det kommer noen korona-sendinger som kan nomineres til Gullruten nå når det først er utsatt, sier hun til TV 2.