Moren ber henne legge opp, men Silje Norendal har noe uoppgjort

Silje Norendal blir daglig spurt om hun ikke skal legge opp, men 26-åringen har noe uoppgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kan se tilbake på en veldig bra karriere med fire X Games-gull og flere verdenscupseire, men jeg mangler den OL-medaljen, sier en motivert Silje Norendal til TV 2 på Sognsvann.

Før vinter-OL i Pyeongchang i 2018 var hun krystallklar på at det ville bli hennes siste OL.

For øyeblikket hinker snowboardveteranen rundt på krykker etter det kompliserte benbruddet på trening i US Open i februar, men hun har gjort helomvending og satser mot OL i Beijing 2022.

– Motivasjonen er at det ikke har klaffet helt i OL. Det er det jeg mangler for å ha en fullverdig karriere. Så når jeg tenker at jeg ikke gidder mer snowboard så er det OL-medaljen som drar meg videre. Det er det som mangler og det betyr veldig mye for meg, sier 26-åringen.

Vurdert å legge opp

Nå er Norendal en av ytterst få utøvere i Norge som kan benytte seg av Olympiatoppens treningsfasiliteter i Oslo som følge av koronaviruset, men hun har tillatelse ettersom hun er i en opptreningsperiode.

I fred og ro skal hun trene seg tilbake til verdenstoppen, men Norendal innrømmer at hun har vært inne på tanken om å legge opp allerede i vinter.

– Det er mange tanker som kommer når man skader seg, men jeg tenker at OL-drømmen lever og jeg har fortsatt troen på at jeg kan klare det, sier Norendal.

– Da jeg tok skulderen sa jeg på vei inn til legestuen at hvis alt ryker i skulderen er jeg ferdig, forteller hun, og sikter til skulderskaden i Beijing like før jul hvor hun pådro seg et lite brudd og røk noen leddbånd, før hun fortsetter:

– Jeg tenkte litt det samme da jeg sa skadet leggen og sa til trenerteamet: «Hvis alt ryker nå, er jeg ferdig».

Selv har hun lagt de mørke tankene bak seg, men mor Norendal ønsker helst at datteren gir seg allerede nå.

– Mor håper veldig på at jeg skal legge opp og sier daglig at det har vært en bra karriere. Hun lurer på om vi kan se tilbake på en kjempekarriere og spør om det kanskje er på tide å legge fra seg dette mens helsen fortsatt er bra, flirer Norendal.

Omfattende skadeliste

Skulderskaden i desember og benbruddet i januar føyer seg inn i rekken på det som etterhvert har blitt en lang skadeliste i løpet av karrieren.

– Det har blitt en del knall og fall, men jeg har vært ganske heldig, sier Norendal før hun begynner ramser opp alle skadene:

– Jeg har røket korsbåndet i venstre kne. Så har jeg tatt kragebenet, AC-benet i skulderen, brukket håndleddet fire ganger, skulderen ut av ledd i desember og nå to brudd i leggen og ankelen.

I 2016 brakk Kongsberg-jenta håndleddet i prøve-OL i Sør-Korea tre dager før hjemreise til X Games på Hafjell, og mistet dermed muligheten til å kjempe om gull på hjemmebane. I år spolerte benbruddet i US Open to dager før avreise til Norge deltakelse i sesongens store mål.

– Målet etter skulderskaden i desember var å komme seg tilbake til X Games i Hafjell. Det er kjipt å gå glipp av slike events på hjemmebane, men hele denne sesongen har blitt litt dritt. Nå prøver jeg å legge den bak meg og tenke positivt inn mot neste sesong.

Nå vil hun slå tilbake neste sesong etter det som utviklet seg til en marerittsesong i år til tross for noen pallplasseringer i verdenscupen.

– Jeg fikk bare tre uker på snø mellom skulder- og leggskaden, men jeg føler meg så bra på snø og jeg har så mye inne så jeg klarer ikke å legge det fra meg. Det kommer jeg til å angre på og jeg skylder meg selv å gi det en sjanse. Jeg er ikke helt ferdig med snowboard.