REAGERER: Bayern München-stjernen er uenig med at helgens kamper skal spilles.
REAGERER: Bayern München-stjernen er uenig med at helgens kamper skal spilles. Foto: Ben Stansall

Bayern-stjernen fyrte løs – nå har Bundesliga snudd

Bundesliga utsetter kampene de neste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det avklart at Premier League utsettes i minimum tre uker.

Samme dag bekreftet UEFA at både Champions League og Europaligaen er utsatt på ubestemt tid.

Først ble det kommunisert at Tyskland skal kampene til helgen derimot spilles for tomme tribuner, men fredag ettermiddag bekrefter Det tyske fotballforbundet at kampene på de to øverste nivåene blir utsatt. Suspensjonen gjelder til 2. april.

Det betyr at Erling Braut Haaland må vente på å få oppleve sitt første rivaloppgjør mot Schalke som Borussia Dortmund-spiller. Lørdagens lokaloppgjør var døpt «spøkelsesderbyet» fordi det fram til fredagens avslutning var besluttet spilt for tomme tribuner.

Haaland og Dortmund er fire poeng bak serieleder Bayern München etter 25 serieomganger i tysk Bundesliga.

Bayern Münchens Thiago Alcantara reagerte sterkt på at kampene skulle bli spilt.

– Dette er sprøtt. Slutt å tull og se på virkeligheten. La oss være ærlige, det er for øyeblikket mye viktigere prioriteringer enn noen idrett, skriver 28-åringen på sin Twitter-konto.

Alcantara twitret i sinne etter avgjørelsen fra de tyske fotballsjefene, om at kampen mellom Bayern München og Union Berlin ikke vil bli påvirket av koronaviruset.

Kampene i Frankrike, England, Italia og Spania har blitt utsatt med umiddelbar virkning, mens de i Tyskland har bestemt seg for å ta en avgjørelse tirsdag 17. mars.

Spanjolen kommenterte Bayerns bekreftelse på Twitter om at kampen skulle spilles. Der skrev Alcantara blant annet «Uforsiktig» og «Uforsvarlig», før tweeten ble slettet.

Bundeliga-kampene skulle vært spilt for tomme tribuner. Det begeistret ikke Erling Braut Haaland, som etter kampen mot Paris Saint-Germain uttrykte sin misnøye.

– Det er helt forferdelig ikke å spille med fans. Enkelt og greit. Jeg merket at noe manglet, og det var det. Jeg er en spiller som trenger å høre litt piping og sånne ting. Det er kjipt, men sånn er situasjonen akkurat nå, sa Jærbuen til Viasat etter kampen mot Paris Saint-Gemain.

– Det er sikkert det beste for verden og folket, så vi må bare akseptere det. Men det er nå man merker hvor viktig det er med folk på tribunen. Enkelt og greit. Det er jævla kjipt, sa Haaland.