Helene Olafsen (30) ledet Senkveld på termindagen

Senkveld (TV 2): Verken termindato eller koronavirus hindret programleder Helene Olafsen i å gjennomføre Senkveld-innspillingen sammen med makker Stian Blipp torsdag kveld.

Senkveld-programleder Helene Olafsen (30) og forloveden Jørgen Nilsen (29) venter i disse dager sitt første barn sammen.

Dersom termindatoen for deres førstefødte hadde vært eksakt, skulle Helene født i går.

I stedet befant Olafsen seg på innspilling i Nydalen og ledet ukens Senkveld-program sammen med programledermakker Stian Blipp (30).

– Jeg hadde lyst til å være her med deg (Stian Blipp journ. anm) og dere seere. Det er mitt valg å stå her i dag, også virker det ikke som om det kommer til å skje noe på en stund, sier Helene i programmet.

Se klipp fra programmet i videovinduet øverst i saken.

Uten publikum

Grunnet koronaviruset og de strenge tiltakene norske myndigheter har innført de siste dagene, gikk gårsdagens Senkveld-sending uten publikum.

– Som statsministeren sa, så er det viktig at alle tar ansvar, at vi er gode mot hverandre ved å følge de rådene vi har fått og følge de restriksjonene vi har blitt pålagt, begynner Stian Blipp før han legger til:

– Vi må alle være en del av denne dugnaden her. Og dugnad, det kan vi! Så i dag gjør vi sendingen helt uten publikum, og det er veldig rart.

Det er ikke bare Senkveld som påvirkes av koronavirus-tiltak. Også den første livesendingen av Idol kommer til å gå uten tilskuere i salen.

– Kan føde på skjermen

Det er fra tidligere kjent at Olafsen og Nilsen venter en gutt sammen. Den vordende moren har hele tiden sagt at hun kommer til å holde ut som programleder så lenge som mulig.

– Planen er å være med så mye som mulig. Jeg har aldri vært gjennom en fødsel før så jeg må ta det litt som det kommer rett og slett, sa Helene til TV 2 i Januar.

Samtidig er makker Blipp usikker på hvordan Senkveld-sesongen blir etter fødselen.

– Jeg må ta det som det kommer. Hun kan være ute to uker før termin, hun kan føde på skjermen, så det er mye som kan skje. Jeg vet ikke hundre prosent hvordan det blir når Helene må føde, om jeg blir alene eller om det kommer noen andre får vi se på, sa Stian Blipp til TV 2 i januar.

Se Senkveld med Helene og Stian fredag klokken 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo.