Det blir ingen fotball i England fremover..
Det blir ingen fotball i England fremover.. Foto: Paul Ellis

Premier League utsatt i minst tre uker

Torsdag ble det klart at helgens kamper i Premier League skulle spilles, men nattens hendelser gjør at det blir endringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skapte store reaksjoner da Premier League torsdag skrev en pressemelding hvor de sa at helgens runde skulle spilles som planlagt.

Enda flere reaksjoner kom da statsministeren i Storbritannia Boris Johnson uttalte følgende under en pressekonferanse om korona.

– Vi følger vitenskapen, og for øyeblikket et det ingen medisinske grunner til å forby slike arrangementer, sa statsministeren.

Fredag bekrefter Premier League og English Football League (EFL) at Premier League, Championship, League One, League Two og FA Women’s Super League blir utsatt i minimum tre uker. Premier League utsettes til 4. april. De andre engelske ligaene er utsatt til 3. april.

– Vi ønsker Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi rask restitusjon, det samme ønsker vi at alle andre som er påvirket av viruset har, sier Premier Leagues administrerende direktør Richard Masters.

Fredag ble det også bekreftet at neste ukes Champions League- og Europa Leauge-kamper blir utsatt.

– Vi jobber tett med klubbene, myndighetene, FA og EFL og kan forsikre alle om at helsen til spillere, ansatte og supportere er vår prioritet, sier Masters i et skriv som er lagt ut på Premier Leagues hjemmesider.

Premier League opplyser at planen er å finne nye datoer for kampene som nå blir utsatt når det er forsvarlig å spille kamper igjen.

Trener og spiller testet positivt

Like før midnatt torsdag offentliggjorde Arsenal en pressemelding hvor de bekreftet at manager Mikel Arteta hadde pådratt seg koronaviruset.

– Dette er veldig skuffende. Jeg tok testen etter å ha følt meg dårlig. Jeg vil være tilbake på jobb så fort jeg får lov, sa Arteta til klubbens hjemmeside.

Det er allerede bekreftet fra Premier League at Arsenals kamp mot Brighton på lørdag blir utsatt. Like etter nyheten om Artetas positive test, kom Premier League med en melding om at de fredag ville holde et krisemøte sammen med klubbene fredag.

TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø-Møller, er klar på at avgjørelsen om å utsette Premier League er korrekt.

– Det var det jeg trodde. Det hadde vært helt rablende sinnsykt om de ikke hadde gjort det, med tanke på at flere aktører har blitt syke. Da var det helt uunngåelig å stoppe det. Så gjenstår det å se når det tas opp igjen. Det er jo stor grunn til å tro at det er en midlertidig dato. De setter helsen først fremfor økonomi, som er den store elefanten i rommet. Klubber kan blø økonomisk om sesongen avlyses, sier Stamsø-Møller.

I natt kom også beskjeden om at Chelseas stortalent Callum Hudson-Odoi også hadde testet positivt på koronaviruset. Der kunngjorde blåtrøyene fra London at hele førstelaget, trenerteamet og flere ansatte i klubben vil isoleres.

Fredag formiddag la 19-åringen ut en video på Twitter, hvor han sa at han var blitt frisk igjen, men kom til å følge myndighetenes råd og anbefalinger i tiden fremover.

Noen timer senere opplyste også Everton på sine hjemmesider om at hele troppen og trenerteamet var satt i karantene etter at en spiller hadde vist symptomer på viruset.

Flere klubber påvirket av viruset

Tidligere torsdag ble det også bekreftet fra Leicester at flere av deres spillere var satt i isolasjon etter å ha vist symptomer på viruset. Manchester Citys venstreback Benjamin Mendy er også satt i karantene etter at et familiemedlem av ham fikk symptomer på viruset.

Også på sørkysten har koronaviruset lagd problemer. Fem personer i Bournemouth satt seg selv i karantene etter symptomer. Inkludert keeperen Artur Boruc.

– Finner en annen løsning

Det er uklart hvilken avgjørelse som gjøres etter de tre ukene er gått. Simen Stamsø-Møller tror uansett at sesongen vil bli ferdigspilt.

– Dersom det bare bare blir utsatt og de får spilt ferdig sesongen i løpet av kalenderåret, så ville det ikke ha på gjort det på kort sikt. Klubbene vil beholde de pengene de har fått. Konsekvensen av at de avslutter ligaen er at klubber kan rykke ned uten fallskjerm, som kunne betydd slutten for noen klubber, sier Stamsø-Møller.

– Jeg regner med at det uansett skal spilles 38 kamper. Det tror jeg kommer til å skje. Så tror jeg at de finner en annen løsning fremover.