FORBANNET: FC Københavns norske trener Ståle Solbakken er kritisk til behandlingen av spillerne.
FORBANNET: FC Københavns norske trener Ståle Solbakken er kritisk til behandlingen av spillerne. Foto: Str

Ståle Solbakken raser – ble enda mer forbannet av det han fikk høre i garderoben

Ståle Solbakken freser mot det han kaller arroganse i UEFA.

FC København-trener Ståle Solbakken var forbannet etter danskenes 0-1-nederlag for Istanbul Basaksehir, men ikke for resultatet.

Han mener kampen aldri burde vært spilt.

– Det har vært en veldig, veldig hard dag for spillerne på grunn av korona-utviklingen hjemme. De har koner, barn, foreldre og besteforeldre som de tenker på, og med tanke på omstendighetene er det meget imponerende at de gikk ut og presterte som de gjorde i kveld. Det vitner om en sterk kollektiv kraft og et sterkt støtteapparat rundt laget, sier han til klubbens nettsider.

Solbakken sier at klubben har vært i løpende kontakt med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i flere dager.

– Jeg er sjokkert over arrogansen i UEFA, og jeg ble enda mer forbannet da jeg kom i garderoben etter kampen og hørte at alle kamper i Tyrkia fra i morgen går uten tilskuere. Det håper jeg virkelig får etterspill, sier han.

Torsdagens kamp i Tyrkia gikk med tilskuere.

– Men nå handler det bare for oss å komme oss hjem til våres familier og konsentrere oss om det. Det viktigste nå er at alle mennesker har det godt, og at man får kontroll over korona-utviklingen, sier Solbakken.

Overfor dansk Eurosport opplyste han også at ingen av spillerne fikk gjøre intervjuer etter kampen. Han mente det viktigste var å komme seg på flyet hjem til Danmark og ta vare på sine kjære».

Solbakken etterlyste samtidig at behandlingen av spillerne blir tema under UEFAs møte tirsdag. Der skal medlemslandene i utgangspunktet diskutere hva som skal skje med de europeiske og nasjonale turneringene, samt sommeren EM-sluttspill.

Solbakken er ikke den eneste som er sterkt kritisk. Wolverhampton-manager Nuno Espírito Santo mener Europaliga-åttedelsfinalen mot Olympiakos aldri burde vært spilt. Det er bare to dager siden Olympiakos-eier Evangelos Marinakis fikk tidligere denne uken påvist koronaviruset.

Du innser hva som skjer i verden. Folk dør. Så skal vi spille fotballkamp. Det er absurd, sier Wolves-sjefen til BT.

Olympiakos' nordmann, Omar Elabdellaoui, har bekreftet over TV 2 at han og resten av Olympiakos-spillerne hadde blitt testet for koronaviruset. Nordmannen startet torsdagens kamp mot Wolverhampton på høryrebacken.

Onsdag ble Premier League-kampen mellom Arsenal og Manchester City utsatt etter at Marinakis testet positivt på koronaviruset. Olympiakos-eieren hadde hatt kontakt med Arsenal-spillerne etter Europaliga-kampen.

Torsdagens kamp i Pireus går for øvrig foran tomme tribuner.