På grunn av Raw Air-avlysningen vant Maren Lundby verdenscupen.
På grunn av Raw Air-avlysningen vant Maren Lundby verdenscupen. Foto: Geir Olsen

Historisk Lundby vant verdenscupen

Raw Air-turneringen stoppes med umiddelbar virkning på grunn av tiltakene rundt koronaviruset. Dermed er hoppsesongen over, og Maren Lundby vinner verdenscupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er hun den første kvinnelige hopperen til å vinne verdenscupen sammenlagt tre år på rad, skriver NRK.

Bare Adam Malysz har klart det blant herrene.

Det bekreftet Det internasjonale skiforbundet (FIS) torsdag ettermiddag. Også kvinnenes planlagte avslutningsrenn i Russland kommende helg er avlyst.

– Kjempestort

Beslutningen kommer som et resultat av grepene som nå tas både nasjonalt og internasjonalt for å stoppe spredningen av koronaviruset.

– Som følge av det pågående virusutbruddet og spredningen av dette, samt de nylig annonserte reiserestriksjonene, er de gjenstående verdenscupkonkurransene i Russland og Vikersund avlyst, heter det fra FIS.

På herresiden går verdenscupseieren til østerrikske Stefan Kraft.

– Det var det store målet i år. Det er jo kjempestort når jeg tenker over det, sier Lundby til NRK.

Nasjoner ville reise hjem

Hoppeliten for både menn og kvinner skulle etter planen konkurrert i Granåsen torsdag, men kun noen få timer før mennenes renn skulle startet kom beskjeden om avlysningen.

På kvinnesiden skulle Raw Air-vinneren ha blitt kåret i Trondheim torsdag, mens verdens beste herrehoppere etter planen skulle ha gjort opp om seieren i skiflygingsbakken i Vikersund fredag, lørdag og søndag.

Avslutningen på konkurransen ville uansett blitt amputert. Tidligere torsdag ble NTB gjort kjent med at det japanske laget hadde besluttet å avslutte sin deltakelse i turneringen etter torsdagens renn i Granåsen.

Heller ikke hopperne fra USA og Canada ville reist videre til Vikersund.

(©NTB)