Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt.
Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt. Foto: Terje Pedersen

Helsedirektoratet: Serbia-kampen må flyttes

Sted og dato for Norges skjebnekamp mot Serbia ligger i UEFAs hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter planen skulle Norge møte Serbia på Ullevaal 26. mars. Helsedirektoratet bekrefter overfor NRK at vedtaket gjelder til klokken 23.59.59 26. mars 2020.

Dermed må den avgjørende EM-kvalifiseringskampen enten spilles på et annet tidspunkt eller flyttes til et annet land.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Pål Bjerketvedt, skriver følgende i en tekstmelding til TV 2:

– Vi forholder oss selvsagt til Helsedirektoratets beslutning. Vi har ikke myndighet til å flytte kampen 26. mars. Det er det UEFA som har. De tar en beslutning for alle playoff-kamper og EM 2020 på tirsdag. Vi gjør våre konklusjoner umiddelbart etter det.

Det var tenkt uttak av landslagstropp førstkommende mandag. Til det sier Svein Graff til TV 2 Sporten om Serbia-kampen:

– Vi følger retningslinjene fra norske helsemyndigheter, og avlyser mandagens pressekonferanse og landslagsuttak. Vi vil komme tilbake med informasjon om et eventuelt landslagsuttak etter tirsdagens møte i UEFA og når vi vet mer om kamptidspunktet for Serbia-kampen.

Det har allerede vært bestemt at playoff-kampen skulle gå for tomme tribuner. Tidligere torsdag sa Bjerketvedt at hele kampen står i fare for å ikke bli spilt.

– Det er som alle vet besluttet at kampen 26. mars går for tomme tribuner. Men vi følger situasjonen, og er litt usikker på om det blir noe av slik som smittesituasjonen utvikler seg nå, sa han til TV 2 tidligere torsdag.

Bjerketvedt understreket at NFF følger korona-situasjonen tett.

– UEFA tar den beslutningen – som eier og administrerer en turnering som dette. Men vi forholder oss til at kampen skal spilles per dags dato, sa Bjerketvedt.

– Nå er det om å gjøre å ikke snakke om ønsker om hva vi vil og ikke vil. Vi forholder oss til situasjonen og myndighetene. Så tar vi det UEFA kommer frem til til etterretning, fortsatte han.

Dersom Serbia-kampen spilles og Norge vinner, venter et oppgjør mot enten Israel eller Skottland på Ullevaal uka etter. Vinneren der får EM-billett.