Det blir mange tomme fotballbaner i Norge i tiden fremover.
Det blir mange tomme fotballbaner i Norge i tiden fremover. Foto: Gorm Kallestad

Idrettsforbundet: – All idrett må opphøre umiddelbart

Norges idrettsforbund ber om at all idrett, treninger og konkurranser opphører umiddelbart. – En svært krevende situasjon, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Koronaviruset fortsetter å påvirke også norsk idrett med voldsom kraft.

– Denne avgjørelsen får dessverre store konsekvenser for idrettsaktiviteten i våre 11.000 idrettslag over hele landet. Men vi er beredt til å ta føringene som kommer fra norske helsemyndigheter på største alvor, og vi vil gjøre de tiltakene som er nødvendig for å hindre smittespredning i samfunnet, sier Kjøll i en pressemelding.

– Situasjonen er svært krevende, og vi er glade for at nå har fått et tydelig svar fra norske helsemyndigheter. På bakgrunn av de føringene vi nå har fått, avlyses all idrettslig aktivitet, treninger og konkurranser inntil videre.

– Vi har jobbet iherdig med denne saken de siste ukene sammen med særforbund og idrettskretser. Alle leser alvoret i denne situasjonen. Vi er glade for at helsemyndighetene raskt har gitt oss et tydelig svar på hva vi må gjøre i dag. Beslutningen er dramatisk for samfunnet og for norsk idrett, men liv og helse trumfer alle andre hensyn, sier idrettsforbundets generalsekretær Karen Kvalevåg.

Samtidig stanser NFF all breddeaktivitet.

Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet i fotballen, skriver NFF på sine hjemmesider

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

– Dette har vi besluttet i dag. Det er for at fotballen og idretten må ta ansvar for den situasjonen vi er kommet i, og derfor må vi bidra til begrensningen av smitte, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

– Vi er i løpende kontakt med Norges Idrettsforbund og myndighetene. Nå har vi valgt å gjøre dette fra sentralt hold, men det kan komme endringer fortløpende, avhengig av hvordan utviklingen blir fremover, sier Bjerketvedt.

Sportslig koordinator i Flint Tønsberg som skal spille i tredjedivisjon, Richard Løvaas, sier til TV 2 at klubben respekterer avgjørelsen til NFF.

– Vi har et ansvar, på lik linje med resten av befolkningen, til å beskytte de svakere i samfunnet, og jeg synes NFFs avgjørelse er riktig, sier han og legger til:

– Samtidig får det alvorlige konsekvenser for laget som må gjøre egentrening helt frem til mai. Nå blir det opp til guttene å vise hva de er laget av, for vi har en profesjonell trener i klubben (John Arne Riise, journ.anm) som vet hva som skal til, sier Løvaas som enda ikke vet hvilke økonomiske konsekvenser dette kan få.

Det gjør heller ikke Lyn-trener Bent Inge Johnsen som, i likhet med Løvaas, respekterer avgjørelsen.

– Helsen er viktigst, men det vil selvsagt få store konsekvenser inn mot sesong, sier Johnsen.

I løpet av dagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

Også i Danmark har de fattet samme beslutning. Men der er all fotballaktivitet stoppet frem til 29. mars.