BLIR HJEMME: Samferdelsministeren og kona Lisa Marie holder sine barn hjemme fra skole og barnehage på grunn av viruset.
BLIR HJEMME: Samferdelsministeren og kona Lisa Marie holder sine barn hjemme fra skole og barnehage på grunn av viruset. Foto: Åserud, Lise

Familien Hareide holder barna hjemme fra skole og barnehage

KrF-topp Knut Arild Hareide og kona Lisa Marie ber fri sine barn fra skole og barnehage de neste ukene. De ønsker å bidra til å forsinke koronasmitten.

Fortsatt har ikke regjeringen bestemt seg for å stenge skoler og barnehager, slik Danmark gjør fra torsdag av.

Men statsrådsfamilien Hareide tar grep over egen hverdag. Onsdag kveld offentliggjorde samferdelsminister Knut Arild Hareides ektefelle at familien velger å holde barna hjemme fra skole og barnehage. Den tidligere Krf-lederen og kona har tre barn.

– Jeg er hjemme i barselpermisjon og fra og med i morgen søker jeg om fri fra skolen for datteren min, og gir beskjed til barnehagen om at minstegutten tar ut ferie noen uker, skrev Lisa Marie Hareide på Facebook i går.

Hun får mange hjerter og mye støtte for initiativet.

Får ikke testet barna

I innlegget forklarer hun hvorfor hun går til dette skrittet.

– For å være med på å bidra til forsinket spredning av korona-viruset. Begge barna hoster og jeg får ikke testet dem, skriver hun.

Hun oppfordrer alle som har samme mulighet til å holde barna sine hjemme.

Onsdag offentliggjorde Danmark at alle skoler og barnehager stenger fra i dag av. Solberg-regjeringen har fått kritikk fra opposisjonen om å utøve dårlig ledelse og være sene med nasjonale tiltak mot korona-viruset. Regjeringen, som Knut Arild Hareide er en del av, har fortsatt ikke offentliggjort noe nasjonalt råd eller påbud om å stenge skoler og barnehager.

Må styre landet

Samferdselsminister Hareide understreker at paret står samlet om beslutningen om å holde barna hjemme.

– I denne situasjon har Lisa sagt jeg må bruke min kapasitet på min jobb som er særlig viktig i disse dager. Hun tar kloke beslutninger på vegne av vår familie og følger anbefalinger fra helsemyndighetene, sier Hareide i en SMS til TV 2.

– Når vi er småsyke må vi vise solidaritet med utsatte grupper, fortsetter han.

Statsministeren forstår at hennes statsråd og andre velger å holde barna hjemme, selv om det ikke har gått ut noen råd på dette fra myndighetene

– Det må være opp til hver enkelt familie å gjøre en vurdering om de kan og om det er mulig å holde barna hjemme. Hvis det er noen som helst sykdom i familien og slikt så er det lurt å være hjemme, sier statsminister Erna Solberg(H), til TV 2

– Jeg skjønner at noen velger å holde barna hjemme hvis de kan det. Men folk som jobber i helsetjenesten og samfunnskritiske jobber har også barn så vi må være balansert i våre tiltak, vi må ikke gjøre grep nå som tapper helsevesenet for ansatte, sier Bent Høie (H), til TV 2.