Gardermoen 20200116. 
Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn (OSL).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Gardermoen 20200116. Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn (OSL). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

Norwegian og SAS flyr som normalt til USA torsdag

Flyselskapene Norwegian og SAS hadde torsdag morgen ingen umiddelbar reaksjon på USAs innreiseforbud fra Europa.

Innreiseforbudet skal gjelde fra lørdag morgen.

– Vi er selvsagt klar over restriksjonene som har kommet fra USA, men vi må komme tilbake med mer informasjon litt senere i dag. Per nå opererer flyginger til og fra USA som normalt, skriver pressekontakt Astrid Mannion-Gibson i Norwegian i en epost til NTB torsdag morgen.

Flyselskapet er i likhet med SAS og andre flyselskaper sterkt preget av koronakrisen og har kansellert 3.000 flyavganger de neste månedene.

Norwegian-aksjen har fått hard medfart på børsen de siste ukene og falt videre onsdag da sluttkursen endte på 9,53 kroner, et fall på drøyt 15 prosent.

SAS planlegger å fly som normalt torsdag, med ni flighter fra Skandinavia til ulike destinasjoner i USA, opplyser selskapet.

– SAS følger situasjonen fortløpende og vil holde berørte passasjerer oppdatert om eventuelle endringer og kanselleringer, skriver pressesjef John Eckhoff i en pressemelding.

(©NTB)