PUBLIKUMSNEKT: Norges Høyesterett vil ikke stenge som følge av koronaviruset, men oppfordrer publikum om å holde seg unna for å begrense smittefaren.
PUBLIKUMSNEKT: Norges Høyesterett vil ikke stenge som følge av koronaviruset, men oppfordrer publikum om å holde seg unna for å begrense smittefaren. Foto: Terje Pedersen

Domstoler ber publikum holde seg unna rettssaker

Både Høyesterett og Borgarting lagmannsrett vil gjennomføre rettssaker som normalt til tross for virustrusselen, men ber publikum holde seg unna.

Domstolene har ikke planer om å stenge selv om den pågående spredningen av koronaviruset ser ut til å bre om seg. Mandag la Domstoladministrasjonen ut informasjon om hvordan aktører i landets domstoler skal forholde seg til smittefaren. Onsdag fulgte Høyesterett opp med at alle saker vil gå som normalt, men med en oppfordring til dem som skulle ønske å følge rettsforhandlingene.

– For å bidra til å redusere arenaer som kan gi grunnlag for stor smittespredning, oppfordrer vi publikum om ikke å følge ankeforhandlingen, skriver Høyesterett på Twitter

Heller ikke Borgarting lagmannsrett, som er landets største ankedomstol, har planer om å stenge ned driften på grunn av virusutbruddet. I stedet gis den samme oppfordringen som Høyesterett om at publikum velger å ikke bør oppsøke rettssalene, som normalt er åpne for alle som vil følge pågående rettssaker.

– Vi beklager å måtte oppfordre til tiltak som begrenser åpenheten om sakene, men håper på forståelse. Takk for velviljen, skriver lagmannsretten.

Det er ikke kjent om flere domstoler vil følge etter. Oslo tingrett, som er landets travleste domstol, hadde onsdag ikke offentliggjort noen spesielle tiltak ut over Domstoladministrasjonens informasjonsskriv.

(©NTB)