Liverpool kollapset ut av Champions League etter forferdelig keepertabbe

To mål av innbytter Marcos Llorente sendte Atlético Madrid videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Atlético Madrid 2-3 (2-4 sammenlagt)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Etter to strake Champions League-finaler tok eventyret slutt for Liverpool hjemme mot Altético Madrid i åttedelsfinalen onsdag.

Liverpool dominerte i 90 minutter mot Atlético Madrid og fikk et mål ved Georgino Wijnaldum, men uten 2-0-scoringen måtte de røde ut i ekstraomganger. Da Roberto Firmino scoret tidlig i første ekstraomgang, tenkte nok mange røde at dette var i orden.

Det var det ikke, for ikke lenge etter klønet Adrián det til for Liverpool. Målvakten spilte ballen rett i beina på João Félix, som satte opp Marcos Llorente. Innbytteren satte inn 1-2 – og dermed var gjestene i kvartfinale.

– Fryktelig keeperspill, kommenterte TV 2s fotballekspert Brede Hangeland om involveringen til Adrián, som står i skadefraværet til Alisson Becker.

Liverpool måtte igjen jakte på scoring, men i stedet satte Marcos Llorente inn 2-2 på tampen av første ekstraomgang.

– Det er ingen grenser for hvor mye vi tåler. Vi forsvarer oss med livet som innsats, og vi drar alle i samme retning. Da skjer disse tingene, sier Llorente.

Liverpool klarte aldri å slå tilbake. I stedet var det innbytter Álvaro Morata som kontret inn 3-2 med sekunder igjen å spille.

– Atlético Madrid klarer alltid å finne en vei til seier, samme hvor håpløst det virker. Og den kom på høydramatisk vis. En vanvittig fotballkamp. Liverpool spiller nærmest perfekt, sier Hangeland.

– Klopp kan skylde litt på lite presisjon, men først og fremst på keeperen for at dette ikke gikk veien, sier Brede Hangeland.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ville ikke legge skylden på egen målvakt.

– Vi spilte sensasjonelt i 95 minutter. Feilen vår var at vi ikke scoret det andre målet før det var spilt 90 minutter. Vi var det klart beste laget, og de var kompakte med verdensklassespillere og forsvarte seg på en måte som er vanskelig å bryte opp, sier Klopp til BeIN Sports.

Oblak storspilte for Atlético

Bortsett fra et tidlig skremmeskudd fra Diego Costa i nettveggen handlet det meste om Liverpool. Georginio Wijnaldum, Alex Oxlade-Chamberlain og Sadio Mané skapte noen brukbare muligheter, men det var først ti minutter før pause at Liverpool fikk en megasjanse. Et presist innlegg fra Trent Alexander-Arnold skulle bare bli styrt i mål av Roberto Firmino, men brasilianeren fikk ikke til en ordentlig avslutning og Atlético-målvakt Jan Oblak fikk en hånd på ballen.

Med et par minutter igjen av første omgang løsnet det imidlertid for Liverpool. Alex Oxlade-Chamberlain slo et godt innlegg fra høyrekanten til Wijnaldum, som fikk gå opp alene og heade Liverpool opp i 1-0 og 1-1 sammenlagt.

I andre omgang ble Jan Oblak og Atlético Madrid-forsvaret bombardert av hjemmelaget. Ti minutter inn i omgangen var Oxlade-Chamberlain nær ved å sende en markkryper i mål fra 25 meter, men Oblak i full strekk hindret Liverpools midtbanespiller. Noen minutter senere leverte Oblak en ny gnistrende redning, denne gangen fra Firmino.

Tverrliggertreff og annullert scoring

Da timen var spilt, holdt Liverpool-supporterne pusten da Adrián slapp skuddet fra João Félix rett ut i feltet, men reservekeeperen fikk fanget ballen like foran føttene på Ángel Correa.

Midtveis i andre omgang fikk Andy Robertson en enorm sjanse til å sette inn 2-0. Mohamed Salahs avslutning ble blokkert, men endte samtidig med å bli et godt innlegg til Robertson. Kieran Trippier ble knust i luften av skotten, men headingen gikk i tverrliggeren. Et par minutter senere var det Oblak som måtte i aksjon igjen etter en suser fra Alexander-Arnold.

I løpet av noen få sekunder med noen få minutter igjen av ordinær tid skapte Liverpool to store muligheter. Først reddet Oblak et knallhardt skudd fra Wijnaldum på skrått hold, før Sadio Mané hadde et brassespark like over.

To minutter på overtid headet Saúl Ñíguez et frispark i mål, men midtbanespilleren ble avvinket for offside. Dermed ble det ekstraomganger.

Atlético-innbytter overlistet Adrián

Tre minutter inn i første ekstraomgang satte Wijnaldum fart oppover høyresiden og sendte av gårde et innlegg som traff pannen til Firmino. Brasilianeren avsluttet først i stolpen, før han satte egen retur i mål.

De ville jubelscenene på Anfield hadde knapt rukket å legge seg før det tok fyr på bortetribunen. 167 sekunder etter Firminos mål rotet Adrián det til da han sendte ballen rett i beina på Félix, som satte opp Marcos Llorente. Med et velplassert skudd i lengste stolpe satte innbytteren inn 1-2-reduseringen bak Adrián på halvdistanse. Dermed var Atlético videre på bortemålsregelen.

Med noen sekunder igjen av første ekstraomgang kontret Atlético med målscorer Llorente og innbytter Álvaro Morata. Ballen havnet hos Llorente på 20 meter, og nok en gang sendte han et skudd i nettet bak Adrián til 2-2.

Liverpool presset på i andre ekstraomgang, men slet med å skape store målsjanser. I stedet kontret Morata inn 3-2 for Atlético Madrid like før slutt.