UTE: Erling Braut Haalands Champions League-eventyr er over for denne gang.
UTE: Erling Braut Haalands Champions League-eventyr er over for denne gang. Foto: Handout

Champions League-exit for Haaland og Dortmund

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund ble senket av PSG foran et tomt Parc des Princes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PSG - Borussia Dortmund 2-0 (sammenlagt 3-2)

Det ble ingen jubelkveld for Haaland og Borussia Dortmund som etter 0-2-tap for PSG onsdag kveld er ute av Champions League.

Etter kampen sier Haaland at laget slet med å finne rytmen, og konstaterer at det da blir tøft borte mot PSG. Han likte ikke å spille for tomme tribuner.

– Det er helt forferdelig ikke å spille med fans. Enkelt og greit. Jeg merket at noe manglet, og det var det. Jeg er en spiller som trenger å høre litt piping og sånne ting. Det er kjipt, men sånn er situasjonen akkurat nå, sier jærbuen til Viasat.

– Det er sikkert det beste for verden og folket, så vi må bare akseptere det. Men det er nå man merker hvor viktig det er med folk på tribunen. Enkelt og greit. Det er jævla kjipt, fortsetter han.

PSG-spillerne feiret seieren med å sette seg i zen-posisjon. Et mulig stikk til Haalands kjente scoringsfeiring.

.

To mål før pause

Etter at Haaland sikret 2-1-seier til Borussia Dortmund i det første oppgjøret, trengte PSG to mål for å sikre avansement, og skaffet seg de allerede før pause.

Først ved Neymar som styrte ballen i mål fra kloss hold i det 28. minutt, før Juan Bernat økte til 2-0 på overtid i førsteomgang.

Borussia Dortmund var farlige ved noen anledninger i førsteomgang, men det stemte ikke helt for verken Haaland eller lagkameratene.

Det gjorde det heller ikke den første halvtimen i andreomgang, men det siste kvarteret levde PSG noe farligere. Dortmund jaktet scoringen de trengte, men manglet de siste marginene foran mål.

Utvisning til Dortmund

Få minutter før slutt felte Dortmunds Emre Can Neymar og det smalt på gressmatten. Det endte opp med full håndgemeng mellom nesten samtlige spillere.

Can fikk to gule og dermed rødt kort. Trolig for kombinasjon av taklingen i forkant og en dytt på Neymar i etterkant.

Dermed var Dortmund redusert til ti mann og det ble enda tyngre å jakte mål.