Oslo  20190211.
Etterretningstjenesten legger frem sin åpne vurdering, Fokus 2019, i Forsvarsdepartementets lokaler i Oslo. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Oslo 20190211. Etterretningstjenesten legger frem sin åpne vurdering, Fokus 2019, i Forsvarsdepartementets lokaler i Oslo. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto: Berg-rusten, Ole

Forsvarsministeren er ikke koronasmittet

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) ble satt i koronakarantene etter å ha vært i kontakt med noen som kunne være smittet. Han har ikke fått påvist smitte.

Forsvarsministeren vil returnere til sitt kontor fra og med torsdag.

– Jeg er glad for å være friskmeldt. Det er viktig for meg å følge rådet fra helsemyndighetene om å ta gode forholdsregler og bidra til å forebygge smitte. Dette er en nasjonal dugnad, sier Bakke-Jensen.

Statsråden hadde ikke selv symptomer på smitte, men håndhilste på flere mennesker i Bergen forrige uke, blant annet noen som hadde vært på reise i Italia.

Forsvarsdepartementet skriver i en pressemelding at det jobbes med flere tiltak for å forebygge smitte i departementet. Et av disse er økt bruk av hjemmekontor for ansatte, i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene.

(©NTB)