Bekrefter smitte på Equinor-felt – mistanke på flere andre

En person på Martin Linge-feltet i Nordsjøen har testet positivt på koronaviruset, opplyser Equinor. Personen er ikke alvorlig syk.

Den smittede personen har vært holdt isolert på en lugar siden 9. mars, og det er innført smitteverntiltak for offshore-installasjoner om bord. Det er ikke tatt stilling til når personen vil fraktes til land, opplyser Equinor på sine nettsider.

Personen kom til feltet 4. mars tidlig på formiddagen. Personen har nylig vært i Østerrike, og da Østerrike ble listet som risikoland ble personen satt i karantene om bord, og en prøve ble tatt.

Det har videre blitt tatt prøver av ytterligere to personer på feltet. Også disse har vært i områder med vedvarende smittespredning. Prøvesvarene for disse foreligger ikke ennå, ifølge selskapet.

Equinor opplyste tirsdag at de mistenkte koronasmitte på fem installasjoner, skriver Bergens Tidende.

Det gjelder Oseberg feltsenter, Askepott på Oseberg-feltet, Askeladden på Gullfaks-feltet og to rigger på Martin Ling-feltet. All helikoptertrafikk til og fra disse er stanset.

– Vi starter ikke opp igjen helikoptertrafikken før vi har svar på prøvene, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor.

Han vil ikke opplyse hvor mange personer man mistenker kan være smittet.