Dua Lipa er gjest hos Skavlan, og klar for scenen i Norge i mai.
Dua Lipa er gjest hos Skavlan, og klar for scenen i Norge i mai. Foto: TV 2

Dua Lipa håper hun får stå på scenen i Norge i mai

SKAVLAN (TV 2): Artisten mener det var avgjørende for suksessen at hun flyttet alene fra Kosovo til London som tenåring.

Stadig flere konserter og festivaler blir avlyst som følge av spredningen av Korona-viruset. En av artistene som skal spille i Norge om snaue to måneder er den britiske superstjernen, Dua Lipa.

Aritisten har også tidligere vært i Oslo, og vil gjerne tilbake, forteller hun.

– Jeg fikk mulighet til å nyte Oslo når jeg kom for å promotere plata mi, sier hun. Men hun kommer ikke til å prioritere sightseeing når hun kommer i mai. Hun har nemlig familie som bor i Oslo, forteller hun til TV 2.

– Det er mange albanere i Norge, så det føles alltid som en stor familiegjenforening når jeg er der. Vi er sammen og tar opp tråden igjen. Det er alltid i en veldig koselig setting, sier Lipa.

Dro fra familien som tenåring

Dua Lipa er født i London av foreldre som hadde flyktet fra Kosovo på grunn av krigen. Da hun var 11 år flyttet hun tilbake til Kosovo sammen med familien.

– For foreldrene mine var det alltid en drøm å få dra tilbake til familien i Kosovo for å jobbe der, sier Lipa. I helgens Skavlan forteller hun om en fantastisk tid i Kosovo, men at musikk-drømmen førte til et drastisk valg. Hun flyttet alene tilbake til London som 15-åring.

– Jeg måtte være et sted der jeg følte at alt skjedde, og for meg var dette London. Jeg ville ha muligheten til å leve ut drømmen min, og var forberedt på å jobbe veldig hardt for å oppnå det, sier hun.

Stor suksess

TRIVES PÅ SCENEN: Dua Lipa fremfører «Don´t Start Now» på American Music Awards I november 2019. FOTO: Chris Pizzello/SCANPIX
TRIVES PÅ SCENEN: Dua Lipa fremfører «Don´t Start Now» på American Music Awards I november 2019. FOTO: Chris Pizzello/SCANPIX

Til tross for sin unge alder er Dua Lipa allerede i besittelse av flere gjeve rekorder. 24-åringen er blant annet den yngste artisten som har passert én milliard avspillinger på You tube. I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen kom Spotify med nye tall som viser at hun er en av 10 kvinner som streames mest i verden.

– Det har vært en virvelvind. Det er vel den beste måten å beskrive det på. Det har vært så mange utrolige øyeblikk, hardt arbeid, reiser, og også det man må ofre ved å være så lenge borte fra hjemmet. Men det er verdt det for å kunne turnere verden rundt, og dele musikken min overalt, sier hun.

Livet har forandret seg drastisk, og hun er blitt en del av musikkhistorien. Men hjemme er mye likt som før.

– Dette med det å ha privatliv endres jo noe, men jeg behandles helt vanlig av venner og familien. Sånn som de alltid har behandlet meg, som i skolen med venner osv, sier hun mens hun ler.

– Ingenting har endret seg sånn sett. Det er ærlig og ekte. De sørger for at jeg holder bakkekontakten.

Hvor viktig er det for deg å beholde det?

– Det er ekstremt viktig for meg. Hadde det ikke vært for vennene mine, familien og de folkene som er rundt meg, så tror jeg for det første at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag.

Danser ut vonde følelser

Dua Lipa beskriver forholdet mellom foreldrene hennes som den sterkeste kjærlighet hun vet om.

– Foreldrene mine har vært gjennom så mye, de har bokstavelig talt vært med på en krig, og kjærligheten dem i mellom har overlevd dette, sier hun.

KJÆRESTEN: Dua Lipa og kjæresten Anwar Hadid på årets Grammy-utdeling i Los Angeles. Paret møtte hverandre sommeren 2019. FOTO: Frazer Harrison/SCANPIX
KJÆRESTEN: Dua Lipa og kjæresten Anwar Hadid på årets Grammy-utdeling i Los Angeles. Paret møtte hverandre sommeren 2019. FOTO: Frazer Harrison/SCANPIX

Selv om superstjernen kommer fra et hjem fylt med kjærlighet, inneholder ofte sangene hennes tekster om samlivsbrudd og kjærlighetssorg.

– Det er på mange måter de følelsene som er de letteste å huske, og på det nye albumet har jeg fortsatt mitt varemerke som er «dancecrying», smiler Lipa.

– Det er en feiring av sårbarhet, og at man kommer til en forståelse at vonde følelser og erfaringer ikke alltid er dårlig. Man kan synge om det, og hvem har sagt at man ikke kan danse til det, sier Lipa.

Slipper snart nytt album

3. april kommer hennes nye album. «Future Nostalgia» og hun håper fansen kan danse seg igjennom hele.

– Det går inn på barndommen min, og er preget mye av det mine foreldre hørte på når jeg vokste opp. Artister som Jamiroquai, Moloko, Blondie har vært viktige. Det var veldig viktig for meg å kunne skape noe som er moderne og nytt samtidig som man ser bakover og det skaper nostalgi. Det var veldig morsomt å lage et slikt album, sier 24-åringen.

Har fått norsk hit-hjelp

Selv om Dua Lipa selv står for mange av sangtekstene har hun også fått hjelp fra andre underveis. Norske Caroline Ailin er en av dem. De har blant annet samarbeidet om låtene «New Rules» som toppet de britiske hitlistene og nådde sjetteplass på den amerikanske Billboard-listen. Ailin er også med på «Don’t Start Now» på Lipas nye album. Den har allerede nådd topp tre på Billboard Hot 100.

– Jeg har jobbet ganske mye sammen med Caroline. Vi har to sanger sammen på denne platen. Jeg har tilbragt mye tid i studio sammen med henne, og med å skrive sammen. Hun er en venninne og hun er en av dem jeg ikke er redd for å være sårbar rundt. Hun er lett å snakke med og vi kan skrive sammen. Hun er en ekstremt talentfull låtskriver, forteller Lipa.

Hvor viktig er det for deg å ha den type bånd med en låtskriver?

– Det er kjempeviktig for meg. På denne andre plata har jeg egentlig kun jobbet med folk jeg har den type bånd med, forteller hun.

Koronaviruset kan sette stopper for Norgesbesøk

13. mai skal Dua Lipa etter planen stå på scenen i Oslo spektrum, med DAGNY som oppvarmer. Hun håper det blir gjennomført som planlagt.

– Det er veldig vanskelig å vite hva som kommer til å skje, men per nå så er turneen fortsatt planlagt å finne sted på de tidspunktene. Hvis noe skulle endre seg så er fansen de første som får vite det, sier hun.

– Vi må bare holde oss sterke og ta vare på oss selv og hverandre, sier Dua Lipa.

Se Skavlan på TV 2 lørdag klokken 22.30 eller på TV 2 Sumo.