Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget kan risikere å måtte spille Serbia-kampen for tomme tribuner.
Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget kan risikere å måtte spille Serbia-kampen for tomme tribuner. Foto: Berit Roald

Slik vil NFF redde Norges skjebnekamp mot Serbia

Norges Fotballforbund har sendt en liste til smittevernoverlegen i Oslo med forebyggende tiltak før Norge - Serbia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund foreslår en rekke tiltak for å hindre at koronaviruset fører til tomme tribuner under Norges skjebnekamp mot Serbia 26. mars.

– Denne kampen er ekstremt viktig for oss, den avgjør om vi kommer til EM eller ikke. Å spille for fulle tribuner versus tomme tribuner, det kan nesten ikke sammenlignes, sier NFF direktør Gro Tvedt Anderssen til NTB.

Full tribuner vil bety 27.200 tilskuere i ryggen for Lars Lagerbäck og resten av landslaget.

Derfor sendte fotballforbundet mandag ettermiddag en liste med forebyggende tiltak til smittevernoverlegen i Oslo. Dette omfatter blant annet:

Alternative måter å slue folk til og fra stadion for å unngå kø. Å åpne Ullevaal tidligere for å spre tilstrømningen av folk. Holde igjen tribuneseksjoner etter kamp for å unngå kødannelser på vei ut og elektronisk kampprogram. Dette er noen av tiltakene NFF foreslår overfor smittevernoverlegen.

De foreslår også mulig refusjon av billett til dem som ikke ønsker eller kan komme på kamp.

Tvedt Anderssen sier at fotballforbundet ønsker en «konstruktiv dialog» med helsemyndighetene, der de kan få tilbakemelding på de tiltakene som er foreslått.

Hun viser for øvrig til at det per i dag ikke foreligger noen anbefaling om at utendørsarrangementer ikke kan arrangeres, og hun understreker at NFF følger de råd som blir gitt av helsemyndighetene.

(©NTB)