TOMME TRIBUNER: Det blir tomme tribuner på Camp Nou under oppgjøret mot Napoli.
TOMME TRIBUNER: Det blir tomme tribuner på Camp Nou under oppgjøret mot Napoli. Foto: Jose Jordan

Camp Nou stenges for publikum – fotballekspert reagerer

Returkampen mellom Barcelona og Napoli skal spilles for tomme tribuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På grunn av utbruddet av korona-viruset har Barcelona bestemt at oppgjøret mot Napoli 18. mars skal spilles for tomme tribuner.

Den første kampen mellom lagene endte 1-1.

Avgjørelsen ble tatt etter et møte der Barcelona-direktørene Óscar Grau Albert Soler var i møtet med representanter fra spanske helsemyndigheter. Barcelona besluttet å følge anbefalingene fra myndighetene og godtok at oppgjøret ville bli spilt uten publikum.

Tidligere er det bestemt at returkampene mellom PSG og Dortmund og Valencia og Atalanta, samt Bayern München mot Chelsea neste onsdag, skal spilles for tomme tribuner. Årsaken er den vedvarende spredningen av korona-viruset. Over 100.000 er smittet globalt hittil, og myndighetene i alle land forventer en sterk økning i månedene fremover.

En av dem som reagerer på tomme tribuner er Sky Sports-ekspert Gary Neville. Han mener at fotballmyndighetene burde funnet andre løsninger.

– Jeg støtter IKKE at kamper skal spilles for lukkede dører. Dersom det er nødvendig å stenge stadionanlegg må fotballmyndighetene finne en måte å utsette sesongen på, og heller spille kampene når det er trygt, slik at vi kan beskytte inntektene til klubbene som trenger dette for å overleve økonomisk, skriver han på Twitter.

Den spanske avisen Marca melder tirsdag at de to neste La Liga-rundene vil spilles for tomme tribuner på grunn av frykt for spredning av korona-viruset. Alle de 20 klubbene i den spanske toppdivisjonen skal ha blitt informert om denne avgjørelsen. To runder i Segunda Division, nivå to i Spania, vil gå for tomme tribuner.

Også i Norge kan serieåpningen i Eliteserien 4. og 5. april bli spilt for tomme tribuner. Det bekymrer flere klubbledere. Klubbene i Eliteserien vil nemlig gå glipp av millioner i inntekter dersom det blir vedtatt at flere kamper skal spilles uten publikum.

– Det er snakk om flere millioner per kamp, så det er helt klart kritisk om dette blir tilfellet, slo Vibeke Johannesen i Brann fast til TV 2 mandag.

Fakta om idrettsarrangementer i Norge påvirket av koronaviruset

Dette er en oversikt over idrettsarrangementer i Norge som er utsatt eller avlyst eller på annen måte påvirket av koronaviruset:

* Verdenscuprennene i langrenn, hopp og kombinert i Holmenkollen 6.-8. mars: Uten tilskuere.

* Norges Fotballforbund har forbudt all håndhilsing mellom spillerne på fotballkamper.

* NM-sluttspillet i ishockey: Utsatt på ubestemt tid.

* Ridderrennet, skirenn for syns- og bevegelseshemmede, på Beitostølen 28. mars: Avlyst.

* Bamselekene, et av landets største friidrettsarrangementer for barn, i Stangehallen 13.-14. mars: Avlyst.

* NM i cheerleading i Stokke 21.- 22. mars: Uten publikum.