Per-Mathias Høgmo vender tilbake til Norges Fotballforbund.
Per-Mathias Høgmo vender tilbake til Norges Fotballforbund. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

Høgmo klar for toppjobb i NFF: – Den beste kandidaten vi kunne fått

Den tidligere landslagstreneren har sagt opp jobben som sportslig leder i Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per-Mathias Høgmo (60) har lang fartstid innenfor Norges Fotballforbund som trener for både kvinne- og herrelandslaget. Nå returnerer han og blir leder for topptrenerutdannelsen, det bekrefter NFF på sine hjemmesider.

Høgmo tiltrer stillingen 1. april. Han blir en seksjonsleder i eliteavdelingen, og skal rapportere til elitedirektør Lise Klaveness.

– Vi er umåtelig stolte og glade for å få på plass en så merittert og dyktig toppfotballmann som Per-Mathias Høgmo til denne stillingen. Per-Mathias er den aller beste kandidaten vi kunne ha fått til denne stillingen med sin brede trener- og ledererfaring, samt en naturlig gode balanse mellom å lede og å sikre trygghet i prestasjonsmiljøene rundt seg, sier Lise Klaveness.

60-åringen mislyktes i å ta Norge til EM- og VM-sluttspill, og ga seg som landslagstrener for herrelandslaget i november 2016. Etter dette har han vært hovedtrener og sportslig leder i Fredrikstad.

– Jeg fikk tilbudet om denne stillingen for en tid tilbake, og jeg har brukt god tid på å vurdere. Det er en såpass spennende jobb at jeg nå sier ja til min tredje periode i NFF. Å videreutvikle dette satsingsområdet, som også passer med forskningen min, og å kunne jobbe på en topp nasjonal og internasjonal arena, trigget meg, forklarer Høgmo til Fredriksstad Blad.