RIMELIGE LØSNINGER: Pengene Bill Gates' stiftelse gir ut skal sørge for at behandling blir billig og tilgjengelig for enkeltindivider.
RIMELIGE LØSNINGER: Pengene Bill Gates' stiftelse gir ut skal sørge for at behandling blir billig og tilgjengelig for enkeltindivider. Foto: Arnd Wiegmann

Gir milliardsum til koronabehandling

Stiftelsen til Bill og Melinda Gates ønsker å få fart på vaksinearbeidet, samt kartlegge hvilke eksisterende medisiner som kan brukes mot koronaviruset.

Sammen med to andre stiftelser gir Bill og Melinda Gates' stiftelser tett opp til 1,2 milliarder norske kroner for å få fart på kampen mot koronaviruset, som har spredd seg til store deler av verden.

Pengene skal gå til å se hvilke medisiner som allerede eksisterer som kan brukes til å behandle smittede, samt nye medisiner.

Ifølge Reuters er det et klart mål for stiftelsen at behandling skal være billige å få, og være tilgjengelige i fattige land.

– Virus som covid-19 sprer seg kjapt, men utviklingen av vaksiner og behandling går tregt. Om vi ønsker å gjøre verden trygg for smitteutbrudd som dette, spesielt for de mest sårbare, må vi finne en måte å få forskning og utvikling til å gå kjappere. Da trenger myndigheter, private bedrifter og filantropiske organisasjoner å handle kjapt for å finansiere dette, sier Mark Suzman i Gates' stiftelse i en pressemelding.