Røde Kors søker i området ved fjellet Bitihorn i Valdres, nordvest for Beitostølen.
Røde Kors søker i området ved fjellet Bitihorn i Valdres, nordvest for Beitostølen. Foto: Stig Aastveit / Røde Kors/NTB scanpix

Avslutter søk etter snøskred i Valdres

Det har pågått en omfattende leteaksjon på fjellet Bitihorn i Valdres, etter at det ble observert skispor inn i et snøskred mandag kveld.

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon på fjellet Bitihorn i Valdres etter at det ble observert skispor inn i et snøskred mandag kveld.

Ifølge politiet er det observert fire skispor i overkant av raset og fire skispor i underkant av raset.

– Det er observert skispor mot bruddkanten av skredet, men vi har ikke greid å finne noen utgående spor per nå, sa redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB tidligere mandag kveld.

Avsluttet søk

Det ble satt inn betydelige ressurser i leteaksjonen, med både luftambulanse, redningshelikopter, redningshunder og mannskaper fra Røde Kors, opplyste operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt til TV 2.

Ved 23.30-tiden opplyser politiet at det ikke er gjort funn i søket. Det er heller ikke meldt om savnede personer i området, og søket avsluttes dermed i samråd med Hovedredningssentralen.

Betydelig skredfare

Det er for tiden betydelig skredfare i området, med ustabile fokksnøflak i leområder, ifølge Varsom.no.

Skredet, som var på om lag 200 ganger 300 meter, antas å ha gått et sted mellom klokken 16.30 og 19 mandag.

Det er mye vind i området, ifølge Middelthon.

Det var en skigåer som ringte inn til nødetatene, skriver Avisa Valdres.

(NTB/TV 2)