KOLLEGER: Benedicte Adrian, Ingrid Bjørnov og Jahn Teigen avbildet sammen i 1992 i forbindelse med oppsetningen av musikalen «Which Witch».
KOLLEGER: Benedicte Adrian, Ingrid Bjørnov og Jahn Teigen avbildet sammen i 1992 i forbindelse med oppsetningen av musikalen «Which Witch». Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Dropper Teigens bisettelse på grunn av koronaviruset

Benedicte Adrian opplyser til TV 2 at hun ikke kommer til å gå i Jahn Teigens bisettelse onsdag.

Onsdag bisettes Jahn Teigen i Tønsberg domkirke. Det er ventet at en rekke kjendiser vil delta når en av Norges aller største kulturprofiler gjennom tidene, bisettes.

Mandag kveld forteller artisten Benedicte Adrian at hun ikke kommer til å gå i bisettelsen, på grunn av koronautbruddet.

– Jeg tenker at dette føles helt hysterisk, men sjåføren som skulle kjøre meg til Tønsberg trakk seg på grunn av smittefaren, og etter en telefonsamtale med han innså jeg at jeg burde gjøre det samme. Det føles mest riktig akkurat nå, sier hun.

Artisten understreker overfor TV 2 at hun selv ikke er redd for koronaviruset.

– Jeg er ikke redd for å få koronaviruset selv, men jeg har folk i min omgangskrets, for eksempel mor på sykehjem og barn på skole, som jeg må tenke på, sier hun og legger til:

– Kanskje vi må høre på myndighetene, nettopp i respekt for at de prøver å minimere smitterisikoen.

– Satte veldig pris på Jahn

Allerede som 15-åring, i 1979, traff Benedicte Adrian Jahn Teigen for første gang. Det gjorde hun i forbindelse med TV-programmet «Halvsju», der hun og Ingrid Bjørnov var gjester sammen med Jahn Teigen.

Siden jobbet de to sammen i rockeoperaen «Which Witch», der Teigen spilte rollen som bøddel.

Til TV 2 sier hun at Jahn Teigens nærmeste vet at hun og Bjørnov satte stor pris på han.

– De nærmeste vet at jeg satte veldig pris på Jahn, så jeg håper de forstår hvorfor jeg velger å stå over bisettelsen. Det føles likevel litt stusselig. Jeg hadde lyst til å vise han den siste ære, sier hun.

Nå håper hun at det vil bli mulighet for en minnemarkering ved en annen anledning.

– Slik at man kan være med på å minnes han uten å tenke på koronaviruset, sier hun.

En av Norges største

Jahn Teigen døde på Ystad sykehus i Sverige mandag 24. februar. Han ble 70 år gammel. Han er kjent som en av Norges største kulturprofiler.

Han var låtskriver, sanger og gjøgler, og ble blant annet kjent for sine mange opptredener i Melodi Grand Prix. Til sammen deltok han i 14 finaler. Spesielt vakte han oppsikt i 1976, da han deltok sammen med Inger Lise Rypdal med sangen «Voodoo» iført skjelettdrakt.

Jahn Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen som han fikk i 1984 med hans tidligere ektefelle Anita Skorgan.

Bisettelsen vil være åpen for alle. Seremonien skal ledes av biskop Per Arne Dahl.