Aker legevakt har satt opp en prøvetakingsstasjon der personer som mistenker at de er smittet av koronaviruset, kan komme med bil. For å bli testet i teltet må man på forhånd ha avtalt tid med legevakten.
Aker legevakt har satt opp en prøvetakingsstasjon der personer som mistenker at de er smittet av koronaviruset, kan komme med bil. For å bli testet i teltet må man på forhånd ha avtalt tid med legevakten. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix

Oslo kommune har åpnet koronatelefon

Oslo kommune åpnet mandag klokken 12 en egen telefonlinje for personer som er syke og mistenker at de er smittet av koronaviruset.

– Koronatelefonen øker tilgjengeligheten til helsetjenestene i Oslo og vil avlaste legevakten som opplever stor pågang, sier Johan L. Torper, medisinsk fagsjef i byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid i en pressemelding.

Det har den siste tiden vært stor pågang på legevaktens telefonlinjer. Kommunen oppretter derfor en ny linje slik at alvorlig syke vil nå fram til legevakten.

Koronatelefonen har nummeret 21 80 21 82, og den er åpen mellom klokken 12 og 21 på hverdager og mellom 12.30 og 19.30 på lørdager og søndager.

(©NTB)