TRONDHEIM: Ved St. Olavs hospital i Trondheim informerte direktør Grethe Aasved og fagdirektør Tom Christian Martinsen om at pasienten innlagt hos dem er en eldre person. Tilstanden er stabil.
TRONDHEIM: Ved St. Olavs hospital i Trondheim informerte direktør Grethe Aasved og fagdirektør Tom Christian Martinsen om at pasienten innlagt hos dem er en eldre person. Tilstanden er stabil. Foto: Heidi Vænes / TV 2

Tre nye korona-pasienter innlagt på sykehus

Tre personer er mandag innlagt på forskjellige sykehus rundt i landet på grunn av koronaviruset.

Mandag opplyser både Bærum sykehus, St. Olavs hospital i Trondheim og Oslo universitetssykehus at de har pasienter innlagt med koronavirus.

De tre pasientene ble alle innlagt mandag.

Ferie

Pasientene i Trondheim og Bærum har vært på ferie i Nord-Italia. Før innleggelsene har de vært i hjemmekarantene.

Oslo universitetssykehus ønsker ikke kommentere saken ytteligere.

– Pasienten innlagt på Bærum sykehus har vært på ferie i Nord-Italia, og har vært i hjemmekarantene etter at vedkommende kom hjem. Etter hvert som symptomene forverret seg, tok personen kontakt med sykehuset, sier fagdirektør i Vestre Viken HF, Ulrich Spreng, til TV 2.

Fagdirektøren forteller at pasienten skal ha vært plaget med luftveisproblemer.

– De ansatte er godt drillet. Med smittede i regionen var det forventet at vi ville få inn pasienter med denne sykdommen, sier Spreng.

Han forteller også at risikoen er liten for at pasienten har smittet andre, da kommunehelsetjenesten har fulgt pasienten tett.

– Vi har rutiner for å ta imot og behandle pasienter på sykehuset, og har tilpasset disse rutinene for mottak og behandling av pasienter med koronasmitte, sier Spreng.

Prosedyrer fulgt

Også pasienten i Trondheim er lagt inn på sykehus på grunn av forverrede symptomer.

– Pasienten her i Trondheim er en eldre person, som testet positivt på koronavirus på lørdag. Vedkommende hadde vært på reise i Italia nylig. Tilstanden er stabil, sier Tom Christian Martinsen ved St. Olavs hospital.

Personene er innlagt på isolat, noe som blant annet betyr at helsepersonell som behandler pasientene må iføre seg beskyttelsesutstyr.

Søndag ble første pasient innlagt på sykehus med koronavirus, da på Drammen sykehus. Totalt er det dermed fire personer innlagt med koronavirus i Norge.

Totalt er 169 personer smittet i landet. De øvrige smittede er i hjemmekarantene.