Hamar 20200112. 
Ludvig Hoff  th scorer Stavanger sitt tredje mål under kampen mellom Storhamar og Stavanger Oilers. Kristian Forsberg jubler med. Patrick Ulriksen tv.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Hamar 20200112. Ludvig Hoff th scorer Stavanger sitt tredje mål under kampen mellom Storhamar og Stavanger Oilers. Kristian Forsberg jubler med. Patrick Ulriksen tv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

Hektisk møtevirksomhet mellom forbund og hockeylagene

Koronaviruset skaper trøbbel for ishockey-sluttspillet som etter planen skulle startet torsdag.

Mandag har det foregått hektisk møtevirksomhet mellom ishockeyforbundet og Norsk Topphockey.

Samtlige norske klubber og forbundet satt i møter morgentimene på mandag. Etter å ha gitt sine innspill, er det nå opp til forbundet å beslutte hva som skal skje.

– Alle klubbene deltok på møtet, alle har fått sagt sitt om situasjonen og vi har diskutert alle mulige scenarioer. Inkludert å avlyse hele sluttspillet, sier Oilers’ styreleder og hovedinvestor, Tore Christiansen, til Aftenbladet.

Vålerenga frykter avlysning

Også i Vålerenga har det vært en hektisk start på uken.

– Vi forholder oss til forbundet og hva de sier. Så vi må nesten bare avvente der, markedssjef i Vålerenga Glenn Jensen.

– Frykter dere avlysning?

– Ja, men samtidig vil det nok da være gode grunner til det. Så vi må bare avvente og se, sier Jensen til TV 2.

Lillehammer har valgt å utsette billettsalget som etter planen skulle åpnet klokken 12.00 i dag. Etter å ha diskutert med forbundet fant de ut at det var det lureste å gjøre på dette tidspunktet.

Stavanger kommune har lagt egne restriksjoner

Oilers som spiller den første sluttspillkampen skal i ilden allerede på torsdag, når Manglerud Star etter planen kommer til DNB Arena. I løpet av mandag får klubbene vite om det i det hele tatt blir kamp i Stavanger.

Søndag ble det også klart at Stavanger kommune innførte en makskapasitet på innendørsaktiviteter på 500 deltakere. Noe som vil gi store økonomiske tap for den hardtsatsende klubben.

– Hele denne situasjonen er utfordrende for næringslivet, nå er det kultur og idrett som blør mest. Dette vil forplante seg. Men vi har ikke hatt noe ønske om å sette oss ned og regne på hva vi vil tape hvis sluttspillet ikke gjennomføres. Vi avventer forbundets avgjørelse, sier Tore Christiansen til Stavanger Aftenblad.

SISTE: Hockey-sluttspillet er utsatt inntil videre.