PÅ BAKKEN: Norwegian risikerer å måtte sette flere fly på bakken, dersom aksjestupet fortsetter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PÅ BAKKEN: Norwegian risikerer å måtte sette flere fly på bakken, dersom aksjestupet fortsetter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Norwegian med laveste kurs på 15 år

Mandag morgen falt Norwegian-aksjen dramatisk, og åpner med et fall på nesten 30 prosent. Kurset har siden steget en god del igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwegian-aksjen falt dramatisk på Oslo børs mandag morgen, og opplevde et fall på nesten 30 prosent fra start. Klokken 09.06 var aksjen nede på 8,75 kroner.

Ifølge E24 har ikke aksjen ligget så lavt siden 12. april 2005, da aksjen avsluttet børsdagen på 8,82 kroner, justert for emisjoner.

Aksjekursen begynte etter hvert å stige igjen, og klokken 10.13 lå aksjen på 11,55 kroner.

Til sammenlikning kostet Norwegian-aksjen 20,31 kroner på tirsdag, og 40,94 kroner 2. januar.

– Norwegian får kjørt seg på lik linje med en rekke andre flyselskaper. Nå er fallet bremset ned. Så det vi så på morgenen er markedet som overreager, fordi de ikke kjenner til hvordan korona-frykten påvirker, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til TV 2.

TV 2 har tidligere skrevet om at Norwegian har kuttet flere flyavganger etter at etterspørselen har sunket.

Elnæs tror den tendensen kan fortsette å være gjeldende.

– Om etterspørselen til Italia og USA fortsetter å falle, vil flyselskapene måtte fortsette med å sette fly på bakken for å kutte i kostnadene. Det betyr ikke at slaget er tapt, men det er selvfølgelig ikke bra for et flyselskap at de må sette fly på bakken.