INNLAGT PÅ SYKEHUS MED KORONAVIRUS:

– Alvorlige symptomer

Søndag ble den første personen i Norge innlagt på Drammen sykehus med koronavirus. Symptomene er alvorlige, bekrefter Vestre Viken helseforetak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pasienten har et sammensatt sykdomsbilde som gjorde at innleggelsen var nødvendig, opplyser Vestre Viken helseforetak.

Personen fikk påvist smitte etter en reise til Nord-Italia. Personen har siden vært i hjemmekarantene, men ble lagt inn på sykehus søndag kveld.

– Symptomene ble såpass alvorlige i dag at personen trengte innleggelse på sykehus, sier Ulrich Spreng, fagdirektør i Vestre Viken helseforetak til TV 2.

Personen er den første i Norge som er lagt inn som følge av koronavirus.

Alvorlige symptomer

I forkant av sykehusinnleggelsen var symptomene mindre alvorlige. Denne situasjonen endret seg i løpet av helgen.

– Personen hadde ikke symptomer som gjorde at personen måtte legges inn før, men i helgen har omstendighetene gjort sånn at vi må legge personen inn, sier Ulrich Spreng til TV 2.

På grunn av personvernet vil de ikke si noe om helsetilstanden til pasienten.

– Personen er lagt inn på grunn av infeksjon med koronavirus. Jeg kan ikke uttale meg om alvorlighetsgraden grunnet personvern, sier fagdirektøren videre.

Pasienten isoleres. Spreng kan fortelle at mottaket av pasienten gikk som normalt og alle smittevernprosedyrer ble fulgt.

– De ansatte er godt drillet. Med smittede i regionen var det forventet at vi ville få inn pasienter med denne sykdommen, forteller Spreng.

Minst 169 smittet

Totalt har 169 personer testet positivt for koronavirus i Norge. Minst 109 av disse er smittet i forbindelse med reise i Italia og Østerrike.

Søndag opplyste Sunnaas sykehus at to ansatte ved sykehuset er smittet.

Folkehelseinstituttet har det siste døgnet fått rapportert at ytterligere 22 personer har testet positivt på koronavirus. Etter det Folkehelseinstituttet kjenner til er ingen alvorlig syke.

Søndag bestemte Folkehelseinstituttet at helsepersonell som har vært i utlandet, og som får luftveissymptomer når de kommer hjem, skal bli testet for covid-19.