Én fødeavdeling i Stavanger er stengt på grunn av koronasmitte

En medarbeider på fødeavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus har testet positivt på koronasmitte, opplyser sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er totalt to fødeavdelinger i Stavanger. På grunn av smitten har de stengt av den ene avdelingen, opplyser sykehuset på en pressekonferanse søndag kveld.

– Vi har vasket alt av utstyret som personen har vært borti, i tillegg er 25 medarbeidere satt i karantene, sier Cathrine Bryne, administrerende direktør på pressekonferansen.

– Vedkommende var en del av et reisefølge på seks, hvor fem har et ansattforhold til sykehuset. De har ikke brutt retningslinjene for helsepersonell, sier Bryne.

Til NTB opplyser direktøren at reisefølget var på en privat tur til Østerrike.

Reisefølget testes

De andre i reisefølget blir også testet. Den aktuelle medarbeideren har vært på jobb to dager etter hjemkomst, og det pågår et omfattende arbeid for å kartlegge hvem vedkommende har hatt kontakt med.

Som følge av den positive koronaprøven er 25 medarbeidere satt i karantene. Stavanger universitetssjukehus har nå til sammen 50 medarbeidere av totalt 8.000 ansatte i karantene.

STENGT: Èn av to fødeavdelinger er stengt på Stavanger sykehus. Foto: Gunnar Ringen Johansen
STENGT: Èn av to fødeavdelinger er stengt på Stavanger sykehus. Foto: Gunnar Ringen Johansen

– Det er trygt å komme til Stavanger universitetssjukehus for å føde, nettopp fordi vi har to fødeavdelinger, sier sykehusdirektøren.

Det pågår nå en nedvasking av den ene fødeavdelingen, og dette ventes å kunne ta minst ett døgn. Om den åpnes etter dette, kommer ifølge sykehusdirektøren an på bemanningssituasjone

Flere smittet på sykehus

Dette er det tredje sykehuset der ansatte er koronasmittet. Oslo universitetssykehus (OUS) har opplyst at totalt fem ansatte ved øyeavdelingen er smittet. Dette har ført til karantene for flere hundre andre ansatte.

Tidligere søndag kom meldingen om at to ansatte ved Sunnaas sykehus er bekreftet smittet. Åtte pasienter og 42 ansatte ved Sunnaas sykehus er i karantene etter å ha vært i kontakt med vedkommende.