Norges Fotballforbund har solgt ut billettene til Serbia-kampen. Dersom den avlyses på grunn av Korona-viruset kan forbundet tape mellom sju og ti millioner.
Norges Fotballforbund har solgt ut billettene til Serbia-kampen. Dersom den avlyses på grunn av Korona-viruset kan forbundet tape mellom sju og ti millioner. Foto: Vidar Ruud

Fotballforbundet kan tape ti millioner dersom Serbia-kampen går for tomme tribuner

– Koronaviruset er en betydelig risiko for oss, mener fotballpresident Terje Svendsen.

Fotballforbundet la frem sitt budsjettforslag på dagens forbundsting.

Fra talerstolen innledet fotballpresidenten med å si at billettinntekter representerer den største risikoen ved dagens budsjett.

– Hvis kampen mot Serbia går for tomme tribuner, er det i budsjettsammenheng et tap på mellom sju og ti millioner kroner.

Billettene vil bli refundert.

Dersom Norge vinner mot Serbia, er ikke finalen i nasjonsligaen mot enten Israel eller Skottland tirsdagen, tatt med i dagens budsjett.

– Men også denne kampen vil ha en stor risiko ved seg, sier Svendsen, som søndag ble gjenvalgt for to nye år.

Han understreker at dersom herrelandslaget kvalifiserer seg til EM, ligger det en betydelig plusside.

Vil tjene 3,4 millioner mer på billettsalg

For 2020 har Fotballforbundet lagt inn en budsjettøkning på 3,4 millioner kroner i billettinntekter totalt.

– Ambisjonene om økte billettinntekter gjelder i alle hovedsak for herrelandslaget, da de spiller landskampene på Ullevaal Stadion, sier Ynge Haavik, kommunikasjonsanssjef i Fotballforbundet.

Han understreker at prisene for den enkelte kamp skal vurderes individuelt.

På grunn av koronaviruset, er det derfor knyttet stor usikkerhet rundt denne budsjettposten.

Nå jobber fotballforbundet på spreng med egen beredskapsgruppe for å få avviklet Serbia-kampen.

Priskritikk

Billettprisen på Serbia-kampen ble oppjustert vesentlig fra den innledende EM-kvalifiseringen, der de dyreste billettene var 400 kroner mot Sverige og Spania.

Mot Serbia er den billigste voksenbilletten er på 400 kroner på kortsiden. Den dyreste billetten, som gir plass på langsiden, koster 500 kroner. For barn er prisen 150 kroner.

Kampen ble utsolgt (27 200 tilskuere kommer inn) kort etter at salget startet, men flere reagerte sterkt i sosiale medier på den økte prisen.

– Trodde dere hadde lært, NFF. Tilbake til stive priser på landskamp. Er det bluss-bot som skal nedbetales, var en av tilbakemeldingene fra en Twitter-bruker.

Også tidligere har NFF fått kritikk for prisene på landskampene. Da ble prisene nedjustert før Nations League-møtene med Slovenia og Bulgaria.

Yngve Haavik presiserer at forventningen om økte billettinntekter i 2020 ikke er ensbetydende med at prisene nå skal gå opp.

– Dette vil avhenge av hvor mange og hvilke kamper som skal spilles på Ullevaal. Det handler også om at Ullevaal Stadion i størst mulig grad skal fylles opp.

Bjørnar Posse Sandboe, ressursperson i Norsk Supporterallianse (NSA), mener det er naturlig at budsjettet går opp i takt med at antall kamper går opp.

– Stående og syngende supportere har fått rimelige billetter via Oljeberget og NSA. Så lenge ikke prisen blir høyere tror jeg det skal gå fint for supporterklubbene.