Serie A-kaos: Måtte snu i spillertunnelen

Korona-tiltakene i Italia førte til at spillerne til Parma og SPAL måtte snu i spillertunnelen bare ett minutt før kampstart.

Det skjedde fordi sportsminister Vincenzo Spadafora støtter spillerforeningens ønske om å stoppe Serie A mens koronautbruddet pågår, skriver Football Italia.

Kampen mellom Parma og SPAL skulle startet for tomme tribuner kl. 12.30, men alle ble sendt i garderoben klokken 12.29.

Kampen ble så utsatt til kl. 13.45 og startet da.

Ordren om utsettelse kom mens spillere og dommere stod i spillertunnelen. Det ga smått absurde TV-bilder, som du kan se øverst.

– Det er ikke fornuftig å risikere helsen til spillere, trenere, dommere og fans som vil samle seg uansett, bare for å beskytte interessene til de rundt Serie A, sa Vincenzo Spadafora.

Ifølge den italienske journalisten Fabrizio Romano skal sportsministeren ha bedt Italias fotballforbund om å stoppe alle kampene i Serie A på grunn av koronaviruset.

Like etter skal Serie A ha bestemt seg for å likevel avholde kampene som planlagt søndag, melder Romano.

Kampene i Serie A går som planlagt søndag, også den største mellom Juventus og Inter kl. 20.45 på TV 2 Sport 1 og Sumo. Det ryktes nå en mulig streik blant spillerne, samt et møte på tirsdag om neste runde skal stoppes.

Italia er svært hardt rammet av virusutbruddet. 15 millioner mennesker i Milano, Venezia og andre områder i Nord-Italia er søndag satt i karantene i en måned for å stanse spredningen av koronaviruset.

Statsminister Giuseppe Conte kunngjorde natt til søndag dekretet om det drastiske tiltaket. Han varslet at avsperringen skulle tre i kraft i løpet av få timer og vare til 3. april.