Bolsjunov spurtslo Krüger: – Jeg gjorde det jeg kunne for å bli kvitt ham

Russeren hadde mest krefter igjen på oppløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aleksandr Bolsjunov vant femmila i tåkehavet i Holmenkollen. Han spurtslo Simen Hegstad Krüger. Emil Iversen endte på 3. plass.

– Slik løpet utviklet seg er det litt bittert at jeg ikke klarte å riste ham av meg. Jeg følte jeg var nær i dag. På et tidspunkt tror jeg at han slet med å være med. Jeg gjorde det jeg kunne for å bli kvitt ham, sier Krüger til TV 2.

Det gikk bare nesten.

– Bolsjunov har et gudbenådet femmilstalent. Han er vanskelig å hanskes med på distanserenn. Det har han vist i noen år. Men jeg er egentlig ganske godt fornøyd. Simen gjør et ordentlig bra skirenn og prøver seg, men mangler det siste lille i spurten, sier trener Eirik Myhr Nossum til TV 2.

Også Martin Johnsrud Sundby tar av seg hatten for russeren.

VANT I TÅKEHAVET: Aleksandr Bolsjunov kunne juble for seier i Kollen.
VANT I TÅKEHAVET: Aleksandr Bolsjunov kunne juble for seier i Kollen. Foto: Vidar Ruud

– Akkurat nå er Bolsjunov fantastisk god, forteller Sundby.

Sterk laginnsats

Den norske laginnsatsen var upåklagelig. Ti kilometer før mål var 12 av de 16 beste løperne nordmenn. I mål var det ti nordmenn blant de 13 beste. Eirik Sverdrup Augdal imponerte med en sterk 4. plass. Iversen var svært fornøyd etter 3. plassen.

– Det betyr dritmye, spesielt med tanke på VM neste år. Om jeg hadde sluppet på de siste kilometerne igjen, som jeg gjorde i fjor, tror jeg Nossum hadde vært redd for at det skulle skje i mesterskap. For meg var det en ekstremt sterk søknad om å få gå i mesterskap. Jeg har bevist at jeg kan stå løpet ut, sier Iversen.

Resultatliste:

1) Aleksandr Bolsjunov, Russland 2.08.05,3
2) Simen Hegstad Krüger, Norge 0.00,9 min. bak
3) Emil Iversen, Norge 0.19,5
4) Eirik Sverdrup Augdal, Norge 0.20,3
5) Hans Christer Holund, Norge 0.20,8
6) Dario Cologna, Sveits 0.21,3
7) Sjur Røthe, Norge 0.22,3
8) Jens Burman, Sverige 0.26,7
9) Martin Løwstrøm Nyenget, Norge 0.27,1
10) Didrik Tønseth, Norge 0.55,8

Øvrige norske (topp 30): 11) Sindre Bjørnestad Skar 1.07,5, 12) Martin Johnsrud Sundby 1.08,2, 13) Pål Golberg 1.19,0, 15) Johannes Høsflot Klæbo 1.42,8, 18) Daniel Stock 1.53,3, 22) Jan Thomas Jenssen 3.27,0, 26) Ole Jørgen Bruvoll 4.26,9.

Da Krüger dro til, sørget han også for å kvitte seg med den sterkeste norske spurteren i forfølgergruppen. Men Emil Iversen bærer ikke nag til Krüger.

– Jeg er vant med at de andre på laget ødelegger for meg når de drar opp farten. Det er det ikke vits i å sutre over. Jeg vet at det er sånn. Jeg er kanskje den eneste som kan slå Bolsjunov i spurten, men jeg får aldri muligheten. Jeg må bare trene nok til at jeg klarer å henge med inn. De gjør det på sin måte, og det må være lov. Jeg blir ikke irritert, sier Iversen.

– Man må spille egne kort best mulig. Det er en individuell idrett, og da handler det om å maksimere egne sjanser, sier Krüger.

Canada-renn kan bli avlyst

Flere løpere fikk hammeren de siste kilometerne. Johannes Høsflot Klæbo, Iivo Niskanen og Sundby var blant løperne som måtte slippe.

Med tre kilometer igjen satte Krüger opp tempoet og fikk følge av Bolsjunov. Røthe og Cologna forsøkte å henge seg på, men maktet ikke å tette luken.

Det endte med en spurtduell mellom russeren og Krüger. Der var Bolsjunov sterkest.

Bolsjunov leder verdenscupen sammenlagt klart før de avsluttende rennene i Canada.

– Det er teoretisk mulig å ta ham igjen, men det er ikke praktisk gjennomførbart, innrømmer Nossum.

Han forteller at rennene i Canada kan bli avlyst på grunn av koronavirus-situasjonen.

Det var en del tilskuere ute i løypa, men ikke så mange som lørdag da jentene gikk tre mil. På grunn av koronavirus-situasjonen ble publikum anmodet om å holde seg hjemme.

Inne på stadion var det nesten folketomt.