REDNINGSAKSJON: Politiet, Røde kors og Norges redningshunder bidro i aksjonen.
REDNINGSAKSJON: Politiet, Røde kors og Norges redningshunder bidro i aksjonen. Foto: Aleksander Espegard.

Turist omkom på Hallingskarvet

En person ble funnet livløs på Hallingskarvet etter en omfattende redningsaksjon. Politiet bekrefter at vedkommende omkom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet, frivillige fra Røde kors og redningshunder har gjort søk siden tidlig søndag på Hallingskarvet etter fire polske turister.

Skituristene skulle gå til Lordehytta lørdag, men klarte ikke å komme fram på grunn av dårlig vær. De overnattet derfor i telt, men den mest erfarne av dem forlot de andre sent lørdag kveld for å forsøke å ta seg fram til hytta.

Det var kuling og null sikt i området. Ettersom været var så dårlig, kunne ikke letemannskapene fly inn med helikopter, men måtte ta seg inn på snøscooter.

– Da mannskapene kom opp til Lordehytta, gikk aksjonen greit. De kjørte på GPS. De tre i teltet ble funnet mindre enn 100 meter fra Lordehytta, opplyser operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til Hallingdølen.

En fjerde person ble funnet livløs like ved. Redningsabeiderne på stedet gjorde livreddende tiltak, men like etter klokken 12 bekrefter politiet at personen har omkommet.

Redningsarbeiderne klarte underveis i arbeidet å få GPS-posisjonen til de tre som ble funnet. Personen som omkom kom på et tidspunkt bort fra resten av gruppen.