TÅKE OG REGN: Været sørget for avlysning av verdenscuprennet i Super-G på Kvitfjell.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TÅKE OG REGN: Været sørget for avlysning av verdenscuprennet i Super-G på Kvitfjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen

Super-G avlyst på grunn av tåke og regn

Været spilte ikke på lag med arrangørene av alpinistenes verdenscuprenn i Kvitfjell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tåke og regn førte til at super-G-rennet på Kvitfjell søndag ble avlyst. Det er dårlig nytt for Aleksander Aamodt Kilde.

Ved 9-tiden ble det bestemt at starten skulle flyttes ned til det som kalles Rossi-spranget. Hva som skulle skje videre, ble avgjort litt over 10.

Da bestemte juryen seg for å avlyse hele rennet. For fartskjører Kilde var det ikke gunstig. Han kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen og er i ledelsen.

– Den svei skikkelig, sier Kilde til NTB etter at den dårlige nyheten var et faktum.

27-åringen går glipp av verdifulle poeng. Kun 54 poeng skiller ned til franske Alexis Pinturault før sesongen avsluttes i Slovenia neste helg. Da står slalåm og storslalåm på programmet, noe som en klar fordel for teknikk-kjører Pinturault.

– Det blir tøft, men jeg har ikke gitt meg. Nå stiller jeg til start i Kranjska Gora i angrepsposisjon og skal prøve å vinne i storslalåm, sier Kilde som også bekrefter at han da også starter i slalåm.

– Jeg må det. Jeg kan ikke stå å se på at folk tar poeng. Jeg må prøve så godt jeg kan.

Da gjenstår det kun to renn, slalåm og storslalåm, i Kranjska Gora neste helg. Det er en kjempefordel for teknikk-kjører Alexis Pinturault.

Han er Kildes argeste konkurrent i kampen om sammenlagtseieren.

(©NTB)