ROBBET: Ledere i KFUM forteller om en ekkel opplevelse på Marbella.
ROBBET: Ledere i KFUM forteller om en ekkel opplevelse på Marbella. Foto: Teigen, Trond Reidar

Norsk lag robbet på treningsleir – mistenker bruk av sovegass

De frekke tyvene forsynte seg med KFUM-ledernes verdisaker mens de lå og sov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obosliga-klubben KFUM Oslo var i forrige uke på treningsleir på Marbella. Allerede den første natten forsvant kamerautstyr og penger fra et hus hvor lederne var innkvartert.

Lagleder Guttorm Lende mistenker at innbruddstyvene brukte sovegass.

Det var Dagsavisen som omtalte saken først.

– Siden det var fire i huset og alle sov, er det en teori vi har. Alle hadde historier om at de ikke sov som vanlig. Det går rykter om at sovegass brukes der nede. Derfor er det en plausibel teori. Vi var fire mannfolk som ikke våknet, sier Lende til TV 2.

Han synes opplevelsen var skremmende.

– Det var ekkelt, for vi visste ikke konsekvensene av det. Men vi får ikke gjort noe med det. Vi må leve videre. Det begynte å synke inn i løpet av dagen at noen hadde vært inne på rommet. Relativt ekkelt, sier Lende.

Episoden ble anmeldt, men Lende tror ikke verdisakene vil dukke opp igjen. Han ble frastjålet et dyrt kamera.

– Det var smarte tyver. De hadde bare tatt ting som ikke kan spores. De la igjen kort, mobiltelefoner og datamaskiner. De tok bare med ting som er enkelt omsettelig.

Spillerne bodde på et hotell i nærheten.

– Det er kjedelig for de som var involvert. Vi dro til Spania med de 25 vi hadde hotellplass til, og som i fjor et stort, fint hus i tillegg. Det brukte vi til å møtes og ha det litt sosialt med folk fra klubben, litt sponsorer og dem det ikke var plass til på hotell, med tanke på pris og slikt, forteller trener Jørgen Isnes til Eurosport.

Treneren synes det er merkelig at ingen våknet.

– Jeg kjenner ikke godt nok alles sovehjerter, men hadde det vært folk i leiligheten min, hadde jeg nok våknet. Da hadde jeg nok brukt hard Groruddalen-mentalitet, sier Isnes.

Et sykdomsplaget KFUM-laget spilte lørdag 1-1 mot Sandefjord. Klubben serieåpner hjemme mot Raufoss 5. april.