Vil introdusere tykkere offsidelinjer.
Vil introdusere tykkere offsidelinjer.

Uefa vil introdusere tykkere linjer på VAR-offside i europacupene

Uefa-president Aleksander Ceferin sier de vil introdusere tykkere offsidelinjer på VAR til neste sesongs europacuper. Linjene vurderes også til sommerens EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det forteller Ceferin til Sky Sports.

– En centimeter offside er ikke offside. Fordi det er ikke meningen med regelen. Det må være en klar og åpenbar feil for at VAR skal blande seg inn, sier Uefa-presidenten.

Videodømmingssystemet har fått mye kritikk siden det ble introdusert i Premier League til denne sesongen, ofte på grunn av offside-avgjørelser der en armhule eller en tåspiss har fjernet mål.

Dette vil Uefa ha en endring på til neste års mesterliga og europaliga med tykkere linjer når videodømming tar for seg offside-avgjørelser. De tykkere linjene kan også bli brukt i EM.

Forkjempere av videodømmingssystemet har argumentert for at offside er en objektiv avgjørelse, men det er ikke Ceferin ikke enig i.

– Tykkere linjer er essensielt fordi linjen er streket opp subjektivt. Så det er ikke eksakt og hvis det er en centimeter kan du ødelegge sesongen til en klubb med én gal avgjørelse, sier Ceferin.

Han synes også handsregelen er problematisk, men vet ikke hva han vil gjøre med det.

(©NTB)