BEKREFTET PÅ FACEBOOK: – Jeg har det fint, og vil holde meg hjemme de neste dagene, forteller Nicola Zingaretti i en Facebook-video.
BEKREFTET PÅ FACEBOOK: – Jeg har det fint, og vil holde meg hjemme de neste dagene, forteller Nicola Zingaretti i en Facebook-video. Foto: Roberto Monaldo

Italiensk partileder bekrefter virussmitte

Lederen for det italienske regjeringspartiet Partito Democratico har testet positivt for koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen han er en del av kjemper hardt for å begrense smitten av koronaviruset. Nå bekrefter den italienske partilederen Nicola Zingaretti (54), som styrer partiet Partito Democratico, at også han er rammet av viruset.

Det kommer frem i en Facebook-video han nylig publiserte.

– Holder meg hjemme

– Jeg har det fint, og vil holde meg hjemme de neste dagene, sier partilederen.

Så langt har 197 personer omkommet av viruset i Italia, og 4636 personer er smittet, ifølge Bloomberg. Italia er det fjerde hardest rammede landet i verden, bak Kina, Sør-Korea og Iran.

Flere av de som er smittet i Norge kan spores til reiser til Nord-Italia, har Folkehelseinstituttet uttalt tidligere. Utenriksdepartementet har nå oppdatert reiseinformasjonen om landet og fraråder reiser til flere regioner i nord.

Stengte skoler

For å bekjempe smitten i landet har Italia stengt både skoler og universiteter frem til 15. mars, i tillegg til å stenge ned sportsarrangementer, kinoer og teater. Myndighetene oppfordrer til å avstå fra klemmer og håndhilsing, og eldre bes om å ikke forlate hjemmet.

Torsdag besluttet italienske myndigheter å sette 7,5 milliarder euro inn i kampen mot virussmitten, og kaller også inn 20.000 leger, sykepleiere og annet helsepersonell.