BEKREFTET PÅ FACEBOOK: – Jeg har det fint, og vil holde meg hjemme de neste dagene, forteller Nicola Zingaretti i en Facebook-video.
BEKREFTET PÅ FACEBOOK: – Jeg har det fint, og vil holde meg hjemme de neste dagene, forteller Nicola Zingaretti i en Facebook-video. Foto: Roberto Monaldo

Italiensk partileder bekrefter virussmitte

Lederen for det italienske regjeringspartiet Partito Democratico har testet positivt for koronaviruset.

Regjeringen han er en del av kjemper hardt for å begrense smitten av koronaviruset. Nå bekrefter den italienske partilederen Nicola Zingaretti (54), som styrer partiet Partito Democratico, at også han er rammet av viruset.

Det kommer frem i en Facebook-video han nylig publiserte.

– Holder meg hjemme

– Jeg har det fint, og vil holde meg hjemme de neste dagene, sier partilederen.

Så langt har 197 personer omkommet av viruset i Italia, og 4636 personer er smittet, ifølge Bloomberg. Italia er det fjerde hardest rammede landet i verden, bak Kina, Sør-Korea og Iran.

Flere av de som er smittet i Norge kan spores til reiser til Nord-Italia, har Folkehelseinstituttet uttalt tidligere. Utenriksdepartementet har nå oppdatert reiseinformasjonen om landet og fraråder reiser til flere regioner i nord.

Stengte skoler

For å bekjempe smitten i landet har Italia stengt både skoler og universiteter frem til 15. mars, i tillegg til å stenge ned sportsarrangementer, kinoer og teater. Myndighetene oppfordrer til å avstå fra klemmer og håndhilsing, og eldre bes om å ikke forlate hjemmet.

Torsdag besluttet italienske myndigheter å sette 7,5 milliarder euro inn i kampen mot virussmitten, og kaller også inn 20.000 leger, sykepleiere og annet helsepersonell.