MISFORNØYD: LeBron James (i gult) kommer ikke til å spille for tomme tribuner.
MISFORNØYD: LeBron James (i gult) kommer ikke til å spille for tomme tribuner. Foto: Mark J. Terrill

Nekter å spille for tomme tribuner

NBA-lagene har fått beskjed om å forberede seg til kamper uten tilskuere på grunn av koronaviruset. Superstjernen LeBron James er helt uenig i grepet.

NBA-lagene har fått beskjed om å forberede seg til kamper uten tilskuere på grunn av koronaviruset. Superstjernen LeBron James er helt uenig.

Ligaledelsen ba lagene om å legge planer dersom virusutbruddet skulle kreve tomme arenaer også i USA. Det ble sendt ut en detaljert liste med punkter som skulle forberedes.

– Umulig

– Det er umulig. Jeg spiller ikke dersom jeg kommer til en hall uten fans. Jeg har aldri spilt i en tom arena, sa Los Angeles Lakers' James på spørsmål om mulige kamper uten tilskuere.

Han ristet på hodet over planene. – Dette er ikke Europa, la James til og refererte til at det er tatt grep i europeisk idrett med tomme tribuner og innstilte kamper og konkurranser.

Tiltak i Europa

Blant annet vurderer Premier League å bannlyse folk over 70 år på kamper, og Liverpool har midlertidig stoppe å bruke barn som maskoter. De følger vanligvis spillerne ut på banen før kamp.

– Jeg spiller for lagkameratene mine og fansen. Det er alt dette handler om, sier James, som var med på å slå Milwaukee Bucks fredag.