NEDBRENT: Dombås kirke er totalskadd etter brannen.
NEDBRENT: Dombås kirke er totalskadd etter brannen. Foto: Simen Rudiløkken / Vigga

Politiet: Kirkebrannen på Dombås trolig påsatt

Undersøkelser viser at kirkebrannen på Dombås trolig var påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet skriver i en pressemelding at en svikt i det elektriske systemet kan utelukkes, og at de nå mistenker at noen har tent på kirken.

Dombås kirke brant natt til torsdag den 20. februar.

Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å redegjøre for hvilke funn som tyder på at brannen var påsatt.

Per nå er ingen mistenkt i saken.

Etterlyser person

Politiet opplyser at det var en person på kirkegården den 2. januar klokken 00.30, og at de ønsker å komme i kontakt med vedkommende.

Fungerende etterforskningsleder opplyser at det ikke er noe spesielt med adferden til personen som gjør at politiet ønsker å undersøke.

Det er først og fremst sted og tidspunkt som gjør at vi vil komme i kontakt med vedkommende. Det kan være et vanlig, harmløst ærend på natten, men dette er en en observasjon vi har fått som vi ønsker å sjekke ut, sier fungerende etterforskningsleder Tor Kallmyr til TV 2.

Kallmyr er fra Kripos, som bistår Innlandet politidistrikt med etterforskningsledelse, operativ kriminalanalyse, og datatekniske undersøkelser, kriminaltekniske undersøkelser.

Flere spor

Kirken er totalskadd, og mistet blant annet et helt nytt orgel til en verdi av fire millioner. Kirken fikk orgelet i 80-årsgave i februar 2019. Det ble lagt inn en stor innsats i flere år for å få tak i orgelet.

Tapet av kirken og orgelet har gått hardt inn på lokalsamfunnet. Kallmyr sier politiet har gjort grundige undersøkelser, og at de har kartlagt kirkens rutiner.

– Det har vært vårt hovedfokus å kartlegge alle type ting som kan ha vært en brannårsak. Kirken har gode rutiner, og det er ikke feil på det elektriske anlegget. Vi har også en del spor som helt klart går i retning av at brannen var påsatt, sier han.

Han oppfordrer alle som kan ha sett noe, enten med tilknytting til kirken, eller andre observasjoner, som kan være av interesse om å ta kontakt på politiets tipstelefon på nummer 610 53 080.

– Ta kontakt og la politiet avgjøre tipsets relevans, sier Kallmyr.