Premier League-profil rekordraskt tilbake etter skrekkskade – husker alt

André Gomes returnerte rekordraskt etter beinbruddet i november. Nå retter han en takk til alle som har gitt ham oppmerksomhet i skadefraværet.

Søndag 15.00: Chelsea-Everton og 17.30: Man Utd-Man City. PL-søndagen starter 14.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium.

Alle som så situasjonen, kan aldri glemme den.

Da Evertons André Gomes ble liggende på Goodison Park-gresset etter et ublidt møte med Tottenhams Heung-min Son og Serge Aurier 3. november, kunne de hjerteskjærende hylene regelrett føles gjennom TV-skjermen.

Spurs-profil Son forlot banen med rødt kort og i tårer, mens Evertons portugisiske stjerne fikk konstatert et stygt brudd i ankelen.

– Det er det verste jeg har sett, sa en rystet TV 2-kommentator Kasper Wikestad fra sin plass på tribunen på Goodison Park.

I vinduet øverst ser du situasjonen da ankelbruddet oppstod. NB! Sterke stillbilder i originalsaken her.

Operasjonen var imidlertid vellykket, og i slutten av februar - under fire måneder etter skaden oppstod - var Gomes tilbake i Premier League-aksjon i borteoppgjøret mot Arsenal.

– Det var fantastisk. Da jeg fikk vite at jeg stod på listen og fikk reise med resten av laget, det var den beste dagen. Ikke kampdagen, men det å reise med dem, dra til hotellet, snakke med gutta og forberede meg til den neste dagen, forteller portugiseren i et intervju med Premier Leagues egen TV-kanal denne uken.

Forteller om Solskjær-overraskelse

Intervjuet - som du kan se i sin fulle versjon gratis på TV 2 Sumo nå - er en ærlig og reflektert samtale mellom Gomes og tidligere Everton-profil Leon Osman. Everton-stjernen forteller over gleden han følte da han i sin neste kamp, mot Manchester United i forrige Premier League-runde, ble omfavnet av gjestenes manager Ole Gunnar Solskjær da han ble byttet ut.

FINT ØYEBLIKK: Ole Gunnar Solskjær rettet sin oppmerksomhet mot Gomes forrige kamp.
FINT ØYEBLIKK: Ole Gunnar Solskjær rettet sin oppmerksomhet mot Gomes forrige kamp. Foto: PETER POWELL/EPA

– Jeg forventet det ikke. Jeg var så fokusert på kampen. Det var en veldig fin overraskelse. Han delte sin kjærlighet og respekt med meg. Det er briljant å se en manager som ham, spesielt fra motstanderen, gjøre noe slikt. Det var veldig, veldig godt for meg, forteller han.

Husker alt

På et tidspunkt får Gomes også spørsmål om han er overrasket over hvor raskt han klarte å komme seg tilbake på banen.

– For å være ærlig, kan jeg ikke svare på det. Gjennom hele rehabiliteringen satte vi mål, og jeg satte meg også mål selv. Vi hadde ikke en tid der jeg skulle være tilbake fra skade. Vi snakket ikke om mai, april eller mars. Vi sa bare at vi skulle ta oss tid til jeg kunne være tilbake med selvtillit. Og det gav meg selvtillit til å holde meg rolig, til å forstå hvilken type skade jeg hadde og stegene som krevdes etterpå.

GRUSOMME SCENER: Andre Gomes' ansiktsuttrykk sier det meste om det som foregikk på Goodison Park i november.
GRUSOMME SCENER: Andre Gomes' ansiktsuttrykk sier det meste om det som foregikk på Goodison Park i november. Foto: Andrew Yates/Reuters

– Husker du mye fra hendelsen?

– Alt. Jeg var fullstendig bevisst.

– Har du sett den?

– Nei. Det var nok i øyeblikket. Jeg har ikke bedt noen vise meg bilder eller video av skaden. Jeg lå fem-ti minutter på banen, med alle rundt meg for å hjelpe meg, men det føltes som en time. Inne i hodet mitt var det veldig lenge. Jeg husker alt, så jeg har unngått å se det igjen, forteller han.

Slo av telefonen - så åpnet det seg en ny verden

I etterkant fikk han tonnevis av støtte, blant annet fra flere av Tottenham-spillerne.

– Jeg fikk tekstmeldinger fra Spurs-spillerne da det skjedde og i dagene etterpå. Jeg prøvde å unngå telefonen min i noen dager, for å få tid til å skjønne hva som hadde skjedd og for å forstå hva jeg måtte gjøre. Men så måtte jeg snakke med folk, som var virkelig snille og hyggelige med meg. Da snakket jeg med Eric Dier, Son, Aurier, til og med Pochettino. Og mange andre spillere. Det var tøft, men alle fikk meg til å føle meg bedre, forteller han.

Også i sosiale medier florerte det av meldinger, spesielt fra Evertons supportere. I begynnelsen stengte han det ute, før han etter hvert lot det komme innpå seg.

– Jeg forventet ikke noe. Jeg var besatt av skaden min og på å komme tilbake så raskt som mulig. Jeg gav ikke meg selv rom til å nyte kjærligheten fra folk, så det var et slags sjokk for meg da jeg åpnet meg for kjærligheten fra alle, sier Gomes.

Knallhardt treningsregime

Portugiseren var forventet å miste hele sesongen, men kjempet seg altså tilbake allerede så tidlig som i slutten av februar. Ifølge ham selv handler det om målsetting og en evne til å presse seg, men det var også tunge tider underveis.

– På et tidspunkt fikk jeg spørsmål om hvorfor jeg satte så mye press på meg selv da jeg var tre-fire uker foran skjema, men det var fordi jeg ville raskest mulig tilbake. Det var perioder i rehabiliteringen som jeg ikke kunne nyte, fordi jeg pushet meg mer og mer. Jeg ville ikke miste en eneste dag, jeg ville trene fra morgen til kveld, legge meg til å sove og gjøre det samme dagen etter.

– Det var perioder der jeg ikke var komfortabel, for jeg følte meg ikke 100 prosent klar etter ankelskaden, og klarte ikke å gjøre alle øvelsene. Men da var det folk rundt meg som sa «hør nå. sitt her. la oss le litt. For tre uker siden kunne du ikke gå. For to uker siden la du kun litt vekt på. Nå gjør du det og det og det. nyt tiden. Hvis du var frisk allerede og ikke følte noe, ville du spilt nå.» Dette åpnet øynene mine. Det var da jeg følte at jeg var langt foran skjema. Jeg følte selvtillit, selv om jeg ikke følte meg hundre prosent frisk, forteller André Gomes.

Se hele intervjuet med Gomes gratis på TV 2 Sumo her!

Søndag får han muligheten til å snøre på seg fotballskoene på ny. Da skal Everton i aksjon borte mot Chelsea, i det som trolig er en siste mulighet til å kunne henge seg på i kampen om 4. plassen i Premier League. Før kampstart skiller åtte poeng opp til nettopp Chelsea når ti runder gjenstår av sesongen.

Søndag 15.00: Chelsea-Everton og 17.30: Man Utd-Man City. PL-søndagen starter 14.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium.