Eric (27) fikk hakeslepp da han så sin nye tatovering

Eric Lochli (27) hadde lenge drømt om en hodetatovering, men drømmen ble ikke helt som planlagt. – Jeg ser jo ut som en tulling.

27-åringen fra Askøy har mange tatoveringer rundt på kroppen, men har lenge tenkt på å ta en hodetatovering.

Eric Lochli fikk anbefalt tatoveringsstudioet Mecha Ink Tattoo Studio i Arna av en bekjent, som var veldig fornøyd.

Da hodetatovering er ganske smertefullt, bestemte han seg for å dele det opp i flere omganger.

Det var BA som først omtalte saken.

Tatovøren var trøtt

I november tok han første del hos Mecha Ink Tattoo Studio og forrige uke satt han seg i stolen igjen.

– Jeg har mange tatoveringer og har alltid vært fornøyd. Når jeg tar en tatovering så stoler jeg på tatovøren, sier Lochli.

Jobben tok nesten fem timer og Lochli spurte tatovøren underveis om det gikk bra og han var fornøyd med arbeidet.

– Han sa han var veldig fornøyd. Da han tok en pause halvveis, spurte jeg om det gikk bra. Han svarte da at han skulle fortsette, han var bare litt trøtt, forteller Lochli.

Lykkelig uvitende

Det var ingen løse speil på tatoveringsstudioet, så Lochli fikk ikke sett resultatet. Han forlot dermed studiet lykkelig uvitende om hvordan han så ut.

Da han kom inn døren hjemme på Askøy var det rett i kveldsstell og bading av hans to små barn. Men han ante ugler i mosen da kona kom inn på badet og spurte om han hadde sett seg selv i bakhodet.

– Da kjente jeg at pulsen steg og løp inn på rommet ved siden av for hente et speil. Da jeg løftet det opp, fikk jeg helt sjokk. Jeg ser jo ut som en tulling, sier Lochli.

Tatoveringene var planlagt å være symmetriske på begge sider av hodet, noe de ikke er. Da Lochli fikk studert resultatet kontaktet han tatovøren, som raskt la seg helt flat.

USYMMETRISK: Fra siden mener Eric Lochli at tatoveringen ser grei ut. Men både forfra og bakfra ser man at den er helt usymmetrisk. Foto: Privat
USYMMETRISK: Fra siden mener Eric Lochli at tatoveringen ser grei ut. Men både forfra og bakfra ser man at den er helt usymmetrisk. Foto: Privat

TV 2 har sett den skriftlige korrespondansen mellom Lochli og tatovøren, der det står tydelig at tatovøren beklager og skriver at dette er hans feil.

– Kjente panikken stige

Lochli brukte hele natten og søkte etter motiver som kunne dekke over tabbetatoveringen, men uten hell.

– Jeg kjente panikken stige utover natten, sier 27-åringen.

Neste morgen chattet han videre med tatovøren, der Lochli skrev at han ikke fant noe motiv til å dekke over. Det var da tatovøren foreslo at Lochli kunne fjerne tatoveringen med laser, som tatovøren skulle dekke.

Lochli tok kontakt med et studio i Bergen som har spesialisert seg på fjerning av tatoveringer. De mente det ville ta åtte behandlinger, på til sammen 14.000 kroner, å rette opp i feilen.

– Jeg vil ikke ha denne dritten på hodet, så jeg var glad tatovøren ville rydde opp etter seg. Men da jeg stakk innom han mandag med kontrakt på avtalen, fikk pipa en helt annen lyd, sier Lochli, lettere oppgitt.

Nektet

Tatovøren, som hele tiden hadde hatt en positiv dialog med Lochli, nektet da å signere kontrakten. Han tilbød Lochli 7500 kroner.

– Jeg synes dette er svært useriøst. Jeg har skriftlig dokumentasjon på at tatovøren innrømmer at dette er hans feil, han beklager og skriver at han skal betale for laser. Når han nå nekter å gjøre opp for seg, har jeg tatt saken videre til Forbrukerrådet, sier Lochli.

Mens 27-åringen venter på Forbrukerrådets behandlingstid, og time til laserbehandling, har han begynt å spare ut hår for å prøve å dekke over tabben på topplokket.

– Hele greia er helt absurd. Men jeg viser meg ikke utendørs slik, det blir caps, lue og gro ut håret framover, sier 27-åringen.

Påtar seg all skyld

Tatovør Karol Czajkowski ved Mecha Ink Tattoo Studio i Arna er enig i at Lochlis hodetatovering ikke ser fin ut.

– Jeg tar all skyld for at tatoveringen ikke ser fin ut. Og jeg var åpen for å samarbeide med kunden om å løse problemet. Men kunden må også samarbeide, noe jeg ikke føler han gjør. Jeg kunne ikke akseptere kontrakten han kom med, jeg følte da at han drev med utpressing, sier Czajkowski til TV 2.

Czajkowski har jobbet som tatovør i 20 år og sier at han aldri har opplevd at en kunde har vært så misfornøyd.

– Jeg er helt sjokkert over opplevelsen jeg har med denne kunden, sier Czajkowski.

Få rettigheter

Kari Kjelskau, leder for Norsk Tattoo Union, forteller til BA at de månedlig blir kontaktet om saker som dette.

– Feil kan dessverre skje. Tatovører er mennesker de også, men de har også et ansvar og skal gjøre jobben sin skikkelig. I slike tilfeller må tatovører gjøre det de kan og være imøtekommende overfor kunden, sier Kjelskau til BA.

Hun forklarer at kundene ikke har så mange rettigheter i slike saker.

– Det er egentlig en tillitssak mellom kunde og tatovør. Derfor blir det vanskelig når det skjer feil, sier hun.