TOMT: Til vanlig er disse hyllene ved et kjøpesenter i Melbourne fullstappet av doruller. Men på grunn av hamstring som følge koronaviruset er det tomt for både dopapir, ansiktsmasker og såper.
TOMT: Til vanlig er disse hyllene ved et kjøpesenter i Melbourne fullstappet av doruller. Men på grunn av hamstring som følge koronaviruset er det tomt for både dopapir, ansiktsmasker og såper. Foto: William West

Land i dopapirtrøbbel – avis tar uvanlig grep for å lette på trykket

Som følge av koronaviruset hamstres det i stor skala i Australia. Nå velger en av landets aviser å ta et kreativt grep for å sørge for at leserne har noe å tørke seg bak med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Australia er det oppstått en uvanlig dopapirmangel som følge av hamstring. Mange har kjøpt inn dopapir, såpeprodukter og ansiktsmasker i stor skala som følge av koronaviruset covid-19.

Nå innfører den australske avisen NT News en praktisk løsning for å sørge for at deres lesere har nok papir til dobesøket.

Dopapirguide

– Tom for dopapir? NT News bryr seg, skriver de i torsdagens utgave, som for anledningen er åtte sider lengre enn vanlig.

De aktuelle sidene er helt tomme for innhold, foruten vannmerker og en guide om hvordan du skal omgjøre sidene til dopapir.

– Ikke bedriten utgave

Til CNN sier redaktør Matt Williams at han er fornøyd med grepet, og sier at dette «i alle fall ikke var en bedriten utgave».

Tidligere denne uken besluttet landets største dagligvarekjede at de vil begrense antallet dopapirruller kunder kan kjøpe til fire per handlerunde. Dette er gjeldende både ved fysisk oppmøte og via netthandel.

Det australske helsevesenet har oppfordret befolkningen til å ikke kjøpe inn forsyninger i panikk.

Ifølge den australske kanalen ABC er 61 personer så langt smittet av viruset i landet