FLYTTET TIL NASHVILLE: Popstjernen Taylor Swift er født og oppvokst i Pennsylvania, men flyttet til Nashville i Tennessee for å bli musiker.
FLYTTET TIL NASHVILLE: Popstjernen Taylor Swift er født og oppvokst i Pennsylvania, men flyttet til Nashville i Tennessee for å bli musiker. Foto: Jordan Strauss

Popstjerne donerer millioner etter tornadoødeleggelser

– Nashville er hjemmet mitt, og det er grusomt at så mange har mistet hjemmene sine og så mye mer, forteller Talylor Swift.

Tirsdag omkom minst 24 personer da to tornadoer brått oppsto i delstaten Tennessee i USA. Minst 140 bygninger ble ødelagt av tornadoene.

Blant områdene som opplevde store ødeleggelser er popstjernen Taylor Swifts hjemby Tennessee. Hun har nå besluttet å donere nesten 9,3 millioner norske kroner til nødhjelp.

– Nashville er hjemmet mitt, og det er grusomt at så mange har mistet hjemmene sine og så mye mer, forteller Talylor Swift i et Instagram-innlegg torsdag.

Donasjonen går til Middle Tennessee Emergency Response Fund.

Swift er født i delstaten Pennsylvania, men flyttet til Nashville for å jobbe med musikk. Siden den gang har hun vært involvert i lokalmiljøet, og avgir sin stemme ved valg i byen. I 2018 brøt hun sin tidligere regel med å ikke diskutere politikk offentlig da hun uttrykte støtte til Phil Bredsen, som stilte til senatorvalg i delstaten. Bredsen ble ikke valgt.

Hun har også gjort flere filantropiske grep tidligere, og ga i 2018 konsertbilletter til 2000 forsterbarn i Arizona. I fjor la hun ut for leien og skolepenger for en fan i Canada.