Ighalo-dobbel sendte United til kvartfinale

Leiesoldaten Odion Ighalo var dødelig effektiv da Manchester United sikret seg avansement i FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Derby - Manchester United 0-3

Se målene i Sportsnyhetene over.

Manchester United-legende Wayne Rooney hadde en tøff oppgave da han skulle lede Derby videre til kvartfinalen i FA-cupen mot sin tidligere klubb.

Med Luke Shaw og Odion Ighalo i hovedrollene tok Manchester United seg enkelt videre til kvartfinalen hvor de møter Alexander Tettey og Norwich.

– Når man vinner 3-0 skulle man tro man satt igjen med en følelse om at det var en kontrollert seier. Men det var noen skumle øyeblikk i kampen for vår del, sa Ole Gunnar Solskær til BT Sports etter kampen.

Luke Shaw sendte rødtrøyene i ledelsen like etter halvtimen var spilt. Etter klabb og babb i feltet havnet ballen hos venstrebacken som klinket til på volley. Ballen spratt ned i bakken og gikk i en perfekt bue over Derby-keeper Kelle Roos.

Det kunne se ut til at ballen gikk via Jesse Lingard, noe Luke Shaw nektet for etter kampen.

– Den er min. Det er ingen sjanse for at Jesse kan ta den. Uansett hva som skjer så er den min, sa Shaw til BBC.

Ighalo-show

Men 24-åringen ga seg ikke med det. Åtte minutter senere avanserte han mot 16-meteren til Derby og spilte en vakker pasning til Odion Ighalo.

Nigerianeren fikk kranglet ballen med seg og la den sikkert i hjørnet. Dermed kunne rødtrøyene gå til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

– Det viktigste var at vi vant i dag, men jeg er selvsagt glad for målene jeg scorer, sa Ighalo til Viasat etter kampen.

Etter at spissen signerte for United på deadline-day har han startet to kamper. I begge kampene har han scoret. Et mot Club Brugge og to mot Derby. I Premier League har det blitt tre innhopp hittil.

– Det har vært noen gøye uker. Jeg har jobbet hardt for dette. Jeg har jobbet hardt for å komme i riktig form. Men nå er vi videre i cupen og ser frem til den viktige kampen på søndag, sa Ighalo.

United fortsatte å presse Derby i den andre omgangen og etter 70 minutter fikk de betalt. Nok en gang hadde Odion Ighalo revet seg løs i feltet. Den tidligere Lyn-spissen fikk første forsøk blokkert, men hamret returen i nettaket.

– Man ønsker at spissene skal være fornøyde og ha selvtillit. Vi har noen skader på spillere nå, og da er det herlig for oss å ha Odion. Han er en annerledes spiss enn de andre og scorer fine mål. Vi har et bra lag nå, sa Solskjær til BT Sports.

Wayne Rooney pådro seg et gult kort etter å ha taklet Fred stygt.
Wayne Rooney pådro seg et gult kort etter å ha taklet Fred stygt. Foto: Andrew Yates

Derby kom seg til noen sjanser, men en solid Sergio Romero i United-målet hadde god kontroll på det som kom. Nærmest var de da Wayne Rooney prøvde seg på et frispark fra hjørnet av 16-meteren i første omgang.

Rekordkjøp kan miste søndagens derby

Like før slutt viste 34-åringen at høyrefoten ikke har pensjonert seg. Et strålende frispark var på vei mot hjørnet, men nok engang stod Romero i veien for Rooney.

Dermed endte det med 3-0-seier til Manchester United. På søndag møter Manchester United byrival Manchester City i det TV 2-sendte oppgjøret.

– Det blir en tøff kamp. Vi gjør noen feil i dag, de har vi ikke råd til å gjøre på søndag, sa Ighalo til Viaplay etter kampen.

Før Derby-kampen kom Ole Gunnar Solskjær med nyheter som kan få store konsekvenser for rødtrøyene.

Harry Maguire stod over kampen grunnet trøbbel med ankelen. Ifølge Ole Gunnar Solskjær er det usikkert om midtstopperen rekker helgens viktige byderby mot Manchester City.