Slike barnemaskoter setter nå Liverpool en stopper for på grunn av koronaviruset.
Slike barnemaskoter setter nå Liverpool en stopper for på grunn av koronaviruset. Foto: TV 2

Liverpool stopper maskot-bruk – Premier League dropper håndhilsing

Det tas grep i England for å hindre spredning av koronaviruset.

Koronaviruset har for alvor begynt å gjøre seg gjeldende i idrettsverdenen. Stadioner og skifester lukkes for publikum, mens sykkelritt avlyses.

Nå melder den suverene lederen av Premier League, Liverpool, at de tar grep for å hindre smittespredning.

Et av tiltakene er å stoppe bruken av barn som maskoter, melder Liverpool på sine hjemmesider. De følger vanligvis spillerne ut på banen før kamp.

Torsdag meldte Premier League at de stopper fair play-håndhilsingen mellom dommere og spillere før kampstart inntil videre.

Tanken om at kamper kan bli spilt for tomme tribuner, er også begynt å få fotfeste.

– Vi tror det er sannsynlig det vil skje de kommende ukene. Det må bestemmes ved tvang, det er ikke noe vi ønsker. Men dtte er større enn idretten, sier Everton-direktør Alexander Ryazantsev ifølge Daily Mirror.

Liverpool setter også ut antibac og lignende på toalettene på stadion. Klubbens ansatte får ikke reise til høyrisikosoner, mens alle besøkende må svare på et spørreskjema for å avgjøre om de kan være smittebærere.

I italienske Serie A vil man spille kamper for tomme tribuner den neste måneden. I England er ikke spredningen av koronaviruset like stor, men mange Premier League klubber iverksetter nå større og mindre tiltak for å hindre smitte.

Torsdag ble det i Norge bestemt at den tradisjonsrike skifesten i Holmenkollen skal gå uten publikum. Paris-maraton er utsatt fra april til oktober.

Verdenscupen i skiskyting i tsjekkiske Nove Mesto gikk torsdag for tomme tribuner.

Sykkelrittet Strade Bianche, som skulle gått lørdag i Italia, ble avlyst. Mange sykkellag har også trukket seg fra ulike ritt de neste ukene.

Mistenker du smitte?

De som mistenker at de er smittet eller syke med koronavirus og har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset de siste 14 dagene, eller i løpet av de siste 14 dagene har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk, skal ringe fastlege eller legevakt.