TREKKER SEG: Elizabeth Warren velger å trekke seg fra nominasjonskampen, og blir dermed ikke Donald Trumps utfordrer i presidentvalgkampen.
TREKKER SEG: Elizabeth Warren velger å trekke seg fra nominasjonskampen, og blir dermed ikke Donald Trumps utfordrer i presidentvalgkampen. Foto: Scott Olson

New York Times: Trekker seg fra nominasjonskampen

Elizabeth Warren trekker seg fra demokratenes nominasjonskamp, melder New Tork Times.

Avisen skriver at senatoren vil kunngjøre at hun trekker seg senere torsdag.

Warren var en periode blant de aller største favorittene til å bli demokratenes presidentkandidat i årets valg, men har hatt skuffende resultater så langt i primærvalget.

Senatoren fra Massachusets har vunnet tredje flest delegater så langt i nominasjonsvalget, men er likevel et godt stykke bak Bernie Sanders, som har 506 delegater, og tidligere visepresident Joe Biden som leder med 565 delegater.

Warren gikk til valg på en progressiv plattform, og har på mange måter bidratt til, sammen med Bernie Sanders, å trekke det demokratiske partiet mot venstre.

Nå er feltet ryddet, og kampen om hvem som vil utfordre Donald Trump vil stå mellom Biden og Sanders. Det er knyttet spenning til hvem av de to kandidatene Warren vil velge å støtte. Biden anses som det trygge, etablerte valget blant ledende demokrater, men Warren og Sanders har drevet valgkamp basert på svært like verdier.

Nylig har også kandidatene Michael Bloomberg, Amy Klobuchar og Pete Buttigieg trukket seg fra nominasjonsvalget. Klobuchar og Buttigieg har valgt å stille seg bak Joe Biden.