– Nå er det vokst frem et reelt alternativ til De Gea

David De Gea (29) har stadig tabber for Manchester United. Samtidig storspiller Dean Henderson (22) på utlån i Sheffield United.

Se Manchester-derbyet på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag fra kl. 17.00.

David De Gea gjorde en utrolig tabbe da Manchester United spilte 1-1 mot Everton forrige runde. Den føyer seg bare i rekken av brølere fra Manchester Uniteds keeper.

Se kjempetabben i videovinduet øverst!

Ifølge Optas tall har feil av De Gea direkte ledet til sju baklengsmål siden starten av forrige sesong. Ingen målvakter i Premier League har flere enn 29-åringen fra Spania.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær forsvarte De Gea etter kampen, og han mener at den tidligere Atlético Madrid-keeperen er verdens beste i sin posisjon.

– De fleste keepere havner i problemer og må vise at de kan spille seg ut av det. Det rare med De Gea er at det har vært mange sånne perioder. Det er lange perioder han virkelig har rotet mye. Det er en veldig kontrast fra tidligere. Når det nå skjer en ny greie, kommer det på toppen av alt det andre. Det gjør at det blir tyngre, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Thorstvedt mener det er svært vanskelig å forklare De Geas formsvikt, og han påpeker at han også har slitt på det spanske landslaget.

Alternativet i Sheffield United

Samtidig som David De Gea sliter bakerst hos Old Trafford-klubben, har nyopprykkede Sheffield United med Manchester United-eiendommen Dean Henderson i mål tatt Premier League med storm denne sesongen.

ALTERNATIVET: Dean Henderson er eiendommen til Manchester United, men storspiller på utlån i overraskelseslaget Sheffield United.
ALTERNATIVET: Dean Henderson er eiendommen til Manchester United, men storspiller på utlån i overraskelseslaget Sheffield United. Foto: Carl Recine

– Nå er det vokst frem et reelt alternativ til De Gea som er egen eiendom. Henderson er veldig bra. Det er klart at han kan gi bedre konkurranse til De Gea, men de har allerede Sergio Romero, som er en bra keeper. Det er også forskjell på Sheffield United og Manchester United, for det blir mer oppmerksomhet og du blir satt under lupen, sier Erik Thorstvedt.

Thorstvedt mener Solskjær må fortsette å stole på David De Gea.

– Han har alt inne, og han så overrasket ut selv etter den latskapen mot Everton og en uforklarlig øye- og håndkoordinasjon mot Watford. Det er ikke så mye hokuspokus. Han må bare fortsette å jobbe, tenke positivt og ha troen på at han fortsatt er kjempegod, sier Thorstvedt.

– Jeg tenker at det beste foreløpig er å få De Gea rehabilitert. Han har nettopp signert en kjempestor kontrakt, så det er ikke lurt å rote med de greiene der. Det er bedre å sitte stille i båten, sier han.

Stamsø-Møller: – Han har tapt seg

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller er enig i at De Gea bør stå i mål for Manchester United. Han tror formsvikten sitter mellom ørene.

– Jeg har aldri sett den store lederen i ham. Han har vært de aller beste keeperne i mange år, men jeg klarer ikke å se at han leder bakfra. Han virker nesten som han er bedre når han får mer å gjøre. Han er egentlig glimrende, men jeg registrerer at han har tapt seg. Han var jo ganske svak i starten i United, før han ble bedre og bedre og så ble helt utrolig bra. Det kan virke som om feil begynner å gå inn på ham. Akkurat nå synes jeg ikke han ser så sjef ut som han bør være, sier han.

De Gea har sluppet inn 30 mål denne sesongen og holdt nullen sju ganger. Til sammenligning har Henderson plukket utlånte Henderson sluppet inn 22 mål og holdt nullen i ni kamper.

– Hvor bør Dean Henderson spille neste sesong?

– Det kommer litt an på hvilke andre klubber som er der. Han trives der han er nå, men det er også en av klubbene med lavest lønnsbudsjett, og sånn spiller en viktig rolle for fotballspillere. Han har lagt inn kjempegode aksjer til sommeren, men det avhenger litt hvem som trenger keeper. Henderson er litt typete også, så begynner han å rasle med sablene og ønsker å spille for en toppklubb, men det vil være enormt dristig av Manchester United å kvitte seg med De Gea, sier Simen Stamsø-Møller.

Henderson er under kontrakt med Manchester United frem til juli 2022.