KONKURRANSEPAUSE: Alexander Kristoff får en trøblete oppladning til Flandern rundt.
KONKURRANSEPAUSE: Alexander Kristoff får en trøblete oppladning til Flandern rundt. Foto: Fredrik Hagen

Kristoff-lag trekker seg fra prestisjetunge ritt: – Kjempenegativt

Alexander Kristoff får ikke mulighet til å sykle Paris-Nice og Milano-San Remo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UAE Team Emirates trekker seg fra Paris Nice, Tirreno-Adriatico og Milan-San Remo.

Det opplyser laget i en pressemelding torsdag.

Det betyr at Kristoff får en svært amputert oppladning til Flandern rundt, et av sesongens hovedmål for nordmannen.

– Dersom flere av konkurrentene mine stiller til start, så er det jo ingen fordel for meg at jeg ikke gjør det. Det er jo fortsatt muligheter for at Flandern rundt blir avlyst, sier Kristoff til TV 2.

Da TV 2 snakket med 32-åringen torsdag ettermiddag, hadde han fortsatt ikke fått noe bekreftelse fra laget om det faktisk stemmer at laget trekker seg fra løpene.

– Vi har hørt veldig lite. Bortsett fra en WhatsApp-melding med pressemeldingen så har jeg ikke fått noe konkret.

– Hvordan blir ukene fremover for deg?

– Det blir jo annerledes enn planlagt. Men jeg er heldigvis ikke fastlåst på et hotellrom, så jeg kan trene. Nå blir det en lengre økt i morgen, så blir jeg med familien på hytten i helgen. Det trodde jeg ikke at jeg skulle få til i vinter, men nå ser det ut til at det går, sier Kristoff.

– Kjempenegativt for oppladningen

– Dette er kjempenegativt for Alexanders oppladning til Flandern rundt. Men når det er sagt, så må han bare gjøre det beste ut av det, sier Kristoffs stefar og trener Stein Ørn til TV 2.

Ørn har selv ikke snakket med Kristoff etter nyheten, men sier videre at dette nok er en vurdering som ikke har vært lett, men er gjort med en god tanke.

– Med tanke på den globale helsesituasjonen og i tråd med den frivillige karantenen i forbindelse med UAE Touren, vil laget suspendere konkurranseaktivitet for Paris-Nice, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, skriver laget.

UAE Team Emirates er det siste i en lang rekke lag som tar konkurransepause. Team Ineos, Mitchelton-Scott og Astana er blant lagene som ikke vil delta i ritt de neste ukene.

Norsk lagkamerat sitter i karantene på hotellrom

Før forrige helg ble UAE Tour, der nordmennene Sven Erik Bystrøm og Carl Fredrik Hagen deltok, avlyst på grunn av koronaviruset.

Mens de fleste lagene har fått lov til å reise hjem fra UAE Tour, etter at det ble kansellert på grunn av korona-viruset, er situasjonen en helt annen for Sven Erik Bystrøm og hans lagkamerater. Alle som bor i etasjen av hotellet der han er innlosjert blir holdt tilbake.

– Det er nesten som å være i fengsel. Men heldigvis er det god standard på fengselet, sa sykkelrytteren med et smil til TV 2 tidligere i uka.

Alexander Kristoff sier til TV 2 at han har medfølelse for lagkameraten, men er samtidig glad for at han ikke er i samme situasjon.

– Det er mer krise for Sven Erik. Sånn sett er jo jeg heldig, jeg kan fortsatt trene. Jeg mister ikke formen på grunn av dette, sier Kristoff.