KLAR: Ralf Fährmann var på plass i Brann-tøy torsdag.
KLAR: Ralf Fährmann var på plass i Brann-tøy torsdag.

Opdal om Branns nye stjernekeeper: – Holder tankene mine for meg selv

Ralf Fährmann møtte nye lagkamerater torsdag.

For et drøyt år siden spilte den tyske målvakten Ralf Fährmann (31) åttedelsfinale i Champions League mot Manchester City. Nå er han på plass i Brann og Bergen for å hjelpe rødtrøyene frem til sommeren.

Også Haugesund ble tilbudt Fährmann, men araberne takket nei av flere grunner. Ifølge Haugesunds Avis var det et klart krav fra Fährmann og Schalke at keeperen skulle spille, noe FKH ikke ønsket å garantere. Dessuten ville låneavtalen bare strukket seg fram til 30. juni, en måned før det norske overgangsvinduet åpner.

Kun små detaljer gjenstår før Fährmann blir Brann-spiller. Den nye stjernesigneringen møtte nye lagkamerater i Vestlandshallen torsdag.

Tøff konkurranse for Opdal

Håkon Opdal (37) var Branns førstevalg forrige sesong. Han utkonkurrerte Eirik Holmen Johansen og leverte en solid sesong. Nå blir konkurransen vesentlig tøffere for Odda-karen.

– Det er interessant. Det er en mulighet til å lære og bli bedre, sier Opdal.

– Føler du det som mistillit?

– I og med at vi henter en ny keeper så er man ikke fornøyd med vi som er her nå. Så vi må skjerpe oss alle sammen, sier Opdal.

– Du ble kåret til årets spiller i fjor. Synes du det er merkelig?

– Jeg har ikke noen kommentar til det.

– Du har vært med i mange år. Har du opplevd noe tilsvarende?

– Nei.

– Har du fått en forklaring?

– Det har jeg heller ingen kommentar til. Jeg snakker med trenerne jevnlig. Det er en egen dialog vi har.

– Kan du sette ord på tankene dine rundt dette?

– Det tror jeg at jeg skal holde for meg selv, men det er interessant. Og han er en keeper med god erfaring og høyt nivå. Det skal bli interessant om vi kan plukke opp noe, svarer han.

Brann-trener Lars Arne Nilsen skjønner at det kan bli reaksjoner blant hans tre nåværende keepere. På spørsmål om at Opdal mener trenerne ikke er fornøyde med hva de har, svarer Nilsen dette:

– Håkon har levert og vært god, men så kommer det altså en Bundesliga-keeper med et veldig høyt nivå inne. Det er ikke utenkelig at de keeperne vi alt har har tanker om å spille fotball neste år og kanskje må se på alternativer. Og så ser de nok at veien er litt lengre frem de første 10-12 kampene, men vi skal spille kamper i juli, august og utover i sesongen også. Så sånn er det, sier Nilsen som langt på vei lover tyskeren spilletid.

– Med en sånn type bak, så tror jeg hele laget vil heve seg. Dette er bare vinn-vinn tror jeg.

– Ekstremt proff

Agent Stig Lillejord har spilt en avgjørende rolle i den overraskende låneavtalen.

– Jeg har et relativt godt forhold til Schalke 04. De var i en situasjon med Ralf som gjorde at han trengte å få spilletid. Han har sittet relativt lenge på benken og vært nummer to i Norwich, men han hadde et ønske om å spille, sier Lillejord til TV 2.

Overgangen fra Bundesliga via Premier League til Eliteserien blir garantert stor for Fährmann. Lillejord er ikke redd for at andedammen blir for liten for en stor fisk som tyskeren.

– Han er ekstremt proff og skal tilbake til pre-season i Schalke. Han skal kjempe om førstekeeper-plassen før neste sesong. Av den grunn ønsker Schalke at han skal komme dit med best mulig forutsetninger. Han er ekstremt motivert for å komme tilbake i best mulig form, forteller Lillejord.

Fährmann står med totalt 175 kamper for Schalke 04. Brann serieåpner borte mot Rosenborg 5. april.