eksklusivt tv 2-intervju:

Disse Bruno-kvalitetene hylles av Solskjær

Ole Gunnar Solskjær mener Bruno Fernandes har løftet Manchester United både sportslig og mentalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Manchester United trengte det som mest, kom redningsmannen fra Portugal. Bruno Fernandes (25) har fått Manchester United-fansen til å glede seg til kamp igjen.

Bruno Fernandes.
Bruno Fernandes. Foto: Paul Ellis

Det ble snakket og spøkt mye om Solskjær-tabellen den første tiden etter nordmannens ansettelse. Ser man på Bruno Fernandes-tabellen har Manchester United-fansen god grunn til å glise. På fem kamper i alle turneringer har rødtrøyene fortsatt til gode å tape. Med seier mot Derby i cupen er det kun Manchester City som har tatt like mange «poeng» (15) som Manchester United siden 1. februar. Arsenal følger på tredjeplass med 13 «poeng».

– En ekstra boost

I et eksklusivt intervju med TV 2 understreker Solskjær betydningen portugiseren har hatt.

– Da vi fikk inn Bruno rett før vinduet stengte, så ga det en ekstra boost for spillerne, trenerne, supporterne og klubben. Så det har hjulpet. Også den uken vi hadde vinterferie var viktig for oss tror jeg, for vi hadde 18 kamper på 60 dager eller noe sånt, forteller Solskjær.

Fernandes står med fire målpoeng (to scoringer og to målgivende) siden overgangen fra Sporting. Solskjær mener 25-åringen har tilført laget en rekke kvaliteter.

BRUNO-EFFEKTEN: Ole Gunnar Solskjær liker at Bruno Fernandes hele tiden vil ha ballen og ikke er redd for å gjøre feil.
BRUNO-EFFEKTEN: Ole Gunnar Solskjær liker at Bruno Fernandes hele tiden vil ha ballen og ikke er redd for å gjøre feil.

– Det er ikke bare det du ser på banen. Vi kan se på bevegelsene hans, pasningene hans, risikoen har tør å ta, avslutningene hans og at han scorer mål. Men personligheten hans også. Han er en spiller som vil ha ballen hele tiden, en som ikke er redd for å gjøre feil. Han var i veldig god form da han kom. Han er en viktig brikke i det spillet vi holder på med, sier nordmannen.

Finner farlige rom

Manchester United har vært et dyktig kontringslag under Solskjær. Med Fernandes i laget, tror manageren at laget kan bli enda hvassere i denne fasen av spillet.

– Jeg som er norsk og har jobbet under Sir Alex, er veldig glad i overganger og veldig glad i måten vi angriper på når vi vinner ballen. Ja, jeg har Kieran (McKenna) og Michael Carrick som har en litt annerledes inngang til hvilke presspill vi bruker. Everton-presset var et eksempel på hva vi har lyst til. Tvinge dem til å gjøre feil, vinne ballen, første ballen går fremover og så gjerne til Bruno som er utrolig flink til å frigjøre seg i den første fasen. Vi jobber jo med det på feltet. De er nødt til å gå gjennom slike situasjoner ganske ofte. Fotball blir ofte avgjort i akkurat de sekundene der du enten mister eller vinner ballen.

Siden det pinlige 0-2-tapet hjemme mot Burnley i januar har Manchester United spilt åtte kamper. Fem av dem har endt med seier. De tre andre uavgjort.

Til tross for kvalitetene Fernandes har tilført laget, mener Solskjær det ikke er noen trylleformel bak fremgangen.

– Det er hardt arbeid. Det er godt forsvarsspill. Vi har blitt mye tryggere med ballen defensivt. Den Burnley kampen var et «freak» resultat igjen. Det var en kamp de ikke hadde mer enn to skudd på mål og scorer to. Men sånn er fotballen enkelte ganger. Vi hadde vel akkurat tapt mot Liverpool før det. Så det var en periode hvor vi ikke fikk resultater. Men det er sånne marginer i fotball, at enkelte ganger så ser det verre ut enn det er, og noen ganger ser det bedre ut enn det egentlig er. Det er veldig sjelden svart eller hvitt, forteller han.

Torsdag kveld blir det definitivt både svart og hvitt når Derby venter på Old Trafford. Med seier er Manchester United klar for kvartfinale i FA-cupen, der Norwich blir motstander. Og inntil videre inntar Solskjær toppen på Bruno Fernandes-tabellen.